top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Laura Knipsael (Belgium)

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Laura Knipsael, ik ben 21 jaar. Momenteel studeer ik aan het Luca School of Arts, Narafi in Brussel. Ik ben een enthousiaste fotograaf en sta altijd open voor nieuwe dingen. Oh en ik hou van reizen!

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ongeveer 5 à 6 jaar geleden ben ik serieus begonnen met fotograferen. Voorheen wilde ik altijd al foto’s maken met het toestel van mijn ouders. Mijn allereerste camera was een compact model van Sony. Hierna ben ik overgestapt naar een Sony Alpha 350. Hier heb ik een lange tijd mee gefotografeerd. Ongeveer twee jaar geleden heb ik mij een Canon 60D aangeschaft.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om elke keer meer te groeien als fotograaf. Ik ben dan ook van plan om hier mijn vaste werk van te maken.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is echt mijn passie. Fotografie betekent heel veel voor me. Het is een gevoel dat in mij zit. Ik ben er altijd mee bezig.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dat ben ik nog aan het ontdekken. Ik krijg van vele te horen dat ze mijn stijl heel tof vinden en zien dat een foto door mij is gemaakt. Dus ik ben al heel herkenbaar.  Zelf ben ik nog zoekende

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie doe ik iedere dag op, overal. Iedere ruimte, omgeving, locatie inspireert mij.  Ik kijk op het internet, in magazines en vooral de dagelijkse dingetjes geven mij volop inpspiatie. Heerlijk toch!

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Voor elke shoot maak ik een moodboard en bedenk ik hoe ik de beelden wil hebben. Als ik samen kom met het team en we al onze expertises samenvoegen komen daar  mooie dingen uit voort.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Yes, ik bewerk mijn foto’s.  Als het nodig is doe ik eerst wat kleine aanpassingen in Lightroom en daarna ga ik verder in Photoshop. Per shoot verschilt het wat ik er aan doe en wat erg gedaan  moet worden.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Locatie sowieso. Ik raak telkens zo geïnspireerd en enthousiast door de locatie waar ik ben.  Studiowerk is ook wel fijn. Een locatie bied me meer vrijheid om te doen wat ik wil.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Een locatie maakt deel uit van een concept. Dit moet dus bij het concept passen en goed worden gekozen. Ik heb wel een voorkeur voor mooie natuurgebieden. Het moet wel apart zijn.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Op de zoutvlaktes in Zuid-Amerika, dit lijkt mij een ontzettend gave locatie.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Doorzetten no matter what. Ik 5 maanden stage gelopen in Thailand en daar ben ik mijzelf wel tegengekomen. Hierdoor wist ik wel voor de volle 100% dat ik door wou gaan met fotograferen. Niet dat ik ooit heb getwijfeld, maar dit gaf de bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Jullie kunnen van mij veel vrij werk verwachten. Dit kan je bewonderen op www.lauraknipsael.com. Verder komt er ook paar publicaties in een magazines aan.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zoek meestal de wat apartere modellen als ik het zo mag noemen. Ik moet iemands gezicht interessant vinden. Ik wil dus niet het ‘standaard modellen poppetje’  voor mijn lens hebben. De modellen met wie ik vaak samen werk hebben ervaring, durven en zijn ook vaak luchtig. De sfeer op de set is vaak gemoedelijk, gezellig maar ook serieus.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het ontzettend tof dat je modellen, fotografen maar ook make-up artist en stylistes de kans geeft om iets over hun zelf te vertellen. Super idee!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf doorzetten. Deze creatieve sector is hard, maar met doorzettingsvermogen kom je al een heel eind. Wie weet tot snel en zie ik je voor mijn camera!

“team up” Concept + styling: Yoeki de Bree Make-up and hair artist: Mariesa Gerrits, Merel van Breukelen, Amber van de Wilde de Ligny Models: Noëlle, Jolijn and Celine @BM Model Management + Laura van der Steen.

“a dreamers house” models: Yannick @The Agent + Joe @Dominique Models stylist: Laura Knipsael

“the unseen” Model: Prathan Lestngam

“karakter portret” Model: Willem Drentje

“chw” Clothes: Lunaxy Club Thailand Stylist: Fieke Klerkx Make-up and hair: Evi van Drunen

10_www.lauraknipsael.com.jpg

10_www.lauraknipsael.com.jpg

“Tropical girl for U.Magazine” Stylist: Charlotte de Lange Make-up artist: Joek Janssens Model: Mathilde Timmerman @The Agent.

“OUTSPOKEN” stylist-concept: Fieke Klerkx Make-up artist: Evi van Drunen Model: Isabel Kevenaar

“coca cola” Stylist: Deborah Gebruers + Charlotte de Lange. Make-up and hair artist: Katrijn Verhoye + Yoni Baeyens. Models: Helen Verhelst, Karen Kuppens, Jitte Cosemans, Charlotte de Lange.

Model: Raphael @Modelsoffice

“fragments” Designer + styling: Maud Hoeijmakers

“marie for U.Magazine” Stylist: Fiona Rombaut Make-up and hair: Yoni Baeyens Illustration: Roos Batelaan Model: Marie Lennertz @The Agent.

"jutka & riska - lookbook aw15/16” Stylist: Fieke Klerkx Make-up artist: Anisah Models: Sophie + Nathalie

bottom of page