top of page

Interviews  / Stories

Photographer Laura Marijn (Netherlands)

Vertel eens wat over jezelf

Hey, ik ben dus Laura 22 jaar en woon in nederland

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Nu iets langer dan twee jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen. Het begon allemaal op het moment dat ik een camera in mijn handen kreeg van een fotograaf waar ik toen de tijd mee aan het werk was als model. Zelf deed ik al enige tijd modellen werk, maar uiteindelijk ben ik aan de andere kant van de camera terecht gekomen. Voordat ik begon met fotograferen was ik al wel een korte periode bezig met photoshop. Dit omdat ik vaak onbewerkte foto's kreeg van fotografen en ik de vrijheid kreeg om deze zelf te mogen bewerken. Inmiddels is fotografie mijn fulltime job en ik geniet er elke dag nog net zo van als de eerste keer dat ik een camera vast hield.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik krijg vaak te horen dat mijn werk duidelijk herkenbaar is. Zelf houd ik mij veel bezig met een aantal technieken binnen het fotograferen met studio licht en ook in de nabewerking. Wat ik mooi vind gebruik ik en pas ik toe, en natuurlijk komt dat bij meerdere beelden terug, zo word jouw werk herkenbaar denk ik.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Uit van alles! foto's, films, boeken... maar ook soms op straat als je langs iets loopt wat je aandacht trekt. Het verschilt heel erg en heeft ook zijn periodes. soms ben ik even inspiratie loos. Voor mij werkt het dan om iets anders te gaan doen, vaak wel creatief, zoals: schilderen, tekenen of gewoon lekker ouderwets knutselen. Maar een wandeling door het bos kan ook veel met mij doen.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Meestal niet! Het is een keer voorgekomen dat ik een projecht heb gedaan waarbij alles uitgewerkt moest worden ((de Medusa foto)). Maar meestal kijk ik ter plekken wat we gaan doen en wat het word. Moodboerds en dergelijke vind ik ook verschrikkelijk! wanneer ik in een richting moet gaan werken kan mijn creativiteit niet zijn gang gaan.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Er is geen een foto van mij die onbewerkt de deur uit gaat. Wanneer ik niets in de nabewerking heb kunnen doen is het plaatje voor mij gewoon niet compleet. ik mis een hoop. Tijdens de nabewerking doe ik erg veel met doughe en burn en kleuren zijn voor mij zeer belangrijk. Zo nu en dan doe ik ook beeld manipulaties.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Gezelligheid en een klik met elkaar! Ik werk vaak met een vast groepje mensen samen. Dit is omdat Ik zelf veel prettiger werk als ik plezier met iemand kan hebben en een persoon ook een klik heb met die persoon.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Leuk! Anders werk ik er niet aan mee

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Heb plezier! Wij delen met ze alle een te gekke hobby!

 

https://www.facebook.com/lauramarijnphotography/?ref=br_rs

bottom of page