top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Morgane Gielen (Belgium)

Vertel eens wat over jezelf.

“Ik ben Morgane Gielen, een 21-jarige stoere, ambitieuze en perfectionistische fotografe uit het Leuvense. Rebels kan je mij wel noemen, met een afgeschoren sidecut, twee tattoos op mijn rug en steeds op zoek naar de grenzen. Pas ik nog in jullie plaatje? In mijn vrije tijd beoefen ik Braziliaanse jiujitsu bij Team BRASA. Gevechtssporten boeien mij al mijn hele leven lang en ik beoefen ze ook al sinds ik heel jong was. Maar natuurlijk heb ik ook een zachte en lieve kant, ik ben heel sensitief, voel goed dingen aan en speel daarom goed in op de emoties als ik werk met verschillende persoonlijkheden.
Ik ben een bezige bij en wil constant mijn kennis bijschaven; momenteel volg ik naast mijn fotografie nog een opleiding tot grafische vormgever en webdesigner, en ben ik modelscout voor zowel een nationaal als international bureau.”

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

“In mijn zestiende levensjaar heb ik mijn eerste mini cameraatje gekocht waarmee ik ben beginnen experimenteren. Al snel begon ik allerlei vrienden en familie in beeld te brengen en daar kwam ik tot de realisatie dat mensen portretteren mij aansprak en inspireerde. Nadat ik het postte op sociale media kreeg ik veel positieve reacties. Mijn groei is duidelijk te zien met de jaren en dat valt mijn volgers ook op. Ik ben perfectionistisch en ambitieus en hoop daardoor elk jaar een hoger niveau te bereiken”

 

Wat is je juiste doel?
“Mijn droom of doel is een reizende fotografe worden die zowel cultuur als mode in één beeld kan samenbrengen. Mensen intrigeren me en ik haal graag hun onderste emoties en spontaniteit naar boven. Daarnaast heb ik een énorme wanderlust; Ik wil graag alle kanten van deze aardbol ontdekken. Ik kijk met een positieve blik op de toekomst en wat er zich nog allemaal zal afspelen op mijn levenspad.”

 

Wat betekent fotografie voor jou?

“Fotografie brengt mij gelukzaligheid. Ik wil niets  liever dan elke dag opstaan en beseffen dat ik misschien in de toekomst wel fulltime van mijn grootste passie zou kunnen leven.”


Waar haal je inspiratie vandaan?

“Ik wordt geïnspireerd door de personen waarmee ik samenwerk. Als zij zich openstellen naar mij toe, kan ik het beste van hun naar boven halen. Een mooie lichtinval creërt voor mij ook een tal van opportuniteiten.”

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

“Die vraag laat ik liever over aan de mensen die naar mijn beelden kijken. Verschillende meningen zijn altijd boeiend en interessant om dingen uit op te maken. Ik geloof wel dat het feit dat ik heel betrouwbaar ben en dat je op mij kan steunen en bouwen een verschil kunnen maken. Ik sta ook altijd open voor nieuwe input en ben daarom ook heel open-minded.”

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

“Door inspiratiebeelden hebben we wel een bepaalde richting dat we uit willen gaan maar voor de rest zal ik nooit andere foto’s als voorbeeld gebruiken. Ik en het model creëren op het moment van de shoot onze eigen poses en expressies en dat kan soms leiden naar iets heel origineels.”


Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

“Op locatie shooten zorgt voor spontaniteit. Soms kom je in prachtige settings of lichtomstandigheden terecht dat je in studio nooit zou kunnen bereiken.”

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?
“Ik heb een allergie voor fotografen die hun foto’s veel te hard bewerken. Ik fotografeer zo goed mogelijk op het moment zelf. Ik zorg dat mijn licht en techniek goed zitten waardoor ik achteraf niet veel meer moet bewerken. Daarbij blijft het ook altijd bij lichte retouching en kleur-contrast aanpassing.”

 

Waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

“Buiten Europa! Ik heb binnekort een reis naar Thailand geboekt en begin volgend jaar maak ik weer een grote reis waardoor ik al die gezichten die een land eigen maken in beeld kan brengen. Die kleine verschillen in cultuur maken het zo interessant.”

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

“Ik heb geleerd dat jezelf graag zien de sleutel tot succes is in het leven. Ik heb mezelf leren aanvaarden en beseft dat ik wel degelijk een plaatsje verdien in de creatieve sector.”

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Op mijn programma staan tripjes naar het buitenland. Daar zal ik aan leuke projectjes werken en kom ik met leuke fotoreeksen terug thuis. Ik ben ook in volle organisatie om een tentoonstelling rond mijn werk op poten te zetten. Zoals altijd, ambitieus J

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

“Vreemde eendjes boeien me. Niet het commercïele model die de perfecte selfies online zet, maar de ruwe diamanten die van hun zelf niet eens beseffen hoe edgy en getalenteerd ze zijn. Iemand die durft om zijn imperfecties te tonen en die perfecte bubbel te doorbreken. Het imperfecte binnen de perfectie prikkelt me enorm.”

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

‘Ik ving het een leuk initiatief dat jullie de kans geven aan iedereen om hun talenten te tonen!”

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

“Blijf luisteren naar je intuitie en ga je grenzen niet over. If it’s meant to be, it will all work out.”

http://www.morganegielen.com - https://www.facebook.com/MORGANE.GIELEN

Model: Arielle Moncarey

Model: Morgane Gielen Photographer: Dave Fransen

Model: Ghislaine

Models: Anna Beirinckx en Ina Libbrecht MUA: Ina Libbrecht

Model: Sarah Deleersnyder

Models: Jordy en Selfy

Model: Ina Libbrecht MUA: Lena Doryn Hair: Cynthia Noldus Designer: Luigi Milletari

Model: Izumi MUA: Leda Vaes Styling: Lieselot Luykx

Model: Dede Ayite

Model: Ursula Hendrickx MUA: Leda Vaes Designer: Sarah Dianne Wouters

Model: Louiza Vanherp

Model: Mathilde Timmerman

Model: Marijn Swillems MUA: Annebel Gerts Styling: Ilse Vink

bottom of page