top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Nadja Geskus (Netherlands)

Make-up Artist: Angela Balradj Styling: Fayola Wekker Model: Cassie (A&P Models) Location: Crossfit Bink 36 Special thanks to designer Kim Jesammy

Make-up Artist: Angela Balradj Hairstylist: Shahram Hosseinpour Assistants Hairstylist: Cynthia en Dilan Model: Kim

Make-up Artist: Nadia van der Sloot Hairstylist: Shahram Hosseinpour (Kapsalon Hollywood Dream) Model: Jasmijn (A&P Models)

Make-up Artist: Marinella Baks Visagie Haistylist: Carole Brethouwer Masterclass Hair by Petra van den Burg

Make-up Artist: Madhvi Sahti Model: Nadia Brander Designer: Anouk van der Meij

Make-up Artist: Angela Balradj Model: Bonny (A&P Models)

Make-up Artist: Angela Balradj - Hairstylist: Shahram Hosseinpour - Assistants Hairstylist: Cynthia en Dilan - Model: Valerie (EvD Agency)

Make-up Artist: Angela Balradj Styling: Fayola Wekker Model: Cassie (A&P Models) Location: Crossfit Bink 36 Special thanks to designer Kim Jesammy

Make-up Artist: Nadia van der Sloot Hairstylist: Dilan (Kapsalon Hollywood Dream) Model: Lisse (A&P Models)

Make-up Artist: Nadia van der Sloot Hairstylist: Dion Rosina (Kapsalon Hollywood Dream) Model: Dylan Kuyper

Make-up Artist: Nadia van der Sloot Hairstylist: Dilan (Kapsalon Hollywood Dream) Model: Lisse (A&P Models)

Make-up Artist: Angela Balradj Model: Bonny (A&P Models)

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Nadja Geskus (26 jaar) en ik ben momenteel nog woonachtig in Soest. Eind deze zomer verhuis ik naar Weert, waar ik samen met mijn vriend ga wonen. Op het moment heb ik nog een baan als redacteur bij twee fotografie tijdschriften; DIGIFOTO Pro en digifoto Starter en schrijf ik af en toe ook voor Partyscene. Ik heb een eigen bedrijfje in de fotografie waar ik geregeld opdrachten mee aanneem en ben daarnaast ook nog afgestudeerd visagiste, waar ik binnenkort ook wat meer klussen voor ga doen. Ook speel ik in een band, Ladies Decision, waar ik in drum en zing.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Vroeger heb ik vaker model gestaan. Dat vond ik erg leuk, maar vanwege een huidaandoening moest ik hier helaas mee stoppen. Fotografie trok mij steeds meer aan en ik ben toen naar de andere kant van de camera gestapt. Het trok me steeds meer en na mijn opleiding Multimedia, wilde ik fotografie gaan studeren. Ik ben toen naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gegaan waar ik 4,5 jaar heb gestudeerd. Nog altijd ben ik erg blij met die keuze.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om uiteindelijk te kunnen leven van mijn fotografie. Om fulltime als fotograaf bezig te zijn is toch best lastig. Er zijn erg veel fotografen, de concurrentie is groot. Je moet een bijzonder goed netwerk opbouwen wil je daar tussen komen. Daarom heb ik toch nog andere banen daarnaast om rond te komen. Fotografie is echt mijn grote passie en ik zou het fantastisch vinden om daar mijn voltijd baan van te maken. Mijn netwerk breidt zich steeds meer uit en ik krijg steeds meer leuke opdrachten. Maar tot ik fulltime met fotografie bezig kan zijn, blijf ik andere dingen doen die ik ook leuk vind!

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie betekent voor mij eigenlijk verschillende dingen. Ik kan mijn energie en creativiteit er in kwijt. Mijn ideëen en gedachtes verwerk ik in mijn beelden. Maar fotografie is voor mij ook een hele tijd een soort verwerkingsproces geweest. Toen ik niet echt meer modellenwerk kon doen, heb ik die gedachtes veel verwerkt in mijn beelden. Hierdoor heb ik toch een soort emotionele band met het werk gekregen. Maar fotografie is niet alleen maar een zwaarmoedige, emotionele bende voor me. Ik haal er enorm veel plezier uit en vind het heerlijk om samen met anderen tot fantastische beelden te komen. Het samenwerken spreekt mij enorm aan en ik ben heel dankbaar dat ik al met zoveel fantastische mensen heb mogen samenwerken.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dat vind ik best lastig om te zeggen. Ik denk dat vooral mijn positieve houding bij shoots en de snelheid waarmee ik werk (uitzonderingen daargelaten) me erg onderscheid van anderen. Verder denk ik dat mijn opleiding me heel erg heeft gevormd in het bedenken van concepten en dat uit zich ook in mijn werk. Het is niet zomaar een plaatje wat ik maak, maar er zit een heel idee achter.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Werkelijk overal vandaan. Het kan zijn dat ik word geïnspireerd door muziek, maar ook als ik ergens langsloop en ik zie een prachtige plant staan. Ideëen krijg je door te leven. Door er op uit te gaan en dingen te ondernemen.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ja, altijd. Soms bij een opdracht weet je niet wat voor modellen je voor je krijgt en wat voor looks en dan wordt het natuurlijk lastig. Dan heb je het er maar gewoon mee te doen. Maar als ik zelf een shoot plan met anderen, dan bedenk ik altijd van te voren wat ik precies op de plaat wil hebben.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk ook altijd mijn foto’s. Zeker met beauty en fashion fotografie is dat gewoon nodig. Niet iedereen heeft een mooi huidje en dat mag niet afleiden van de kleding of make-up. Daarnaast gooi ik ook altijd wat kleur en contrast bewerkingen over de foto. Als ik een foto goed wil bewerken, ben ik zo een uurtje bezig.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Beide! Maar als ik echt zou moeten kiezen denk ik dat ik toch voor studio ga. Daar fotografeer ik toch het meeste en weet ik ook snel mijn weg te vinden. Op locatie ben ik toch vaak wat langer bezig met dingen goed krijgen. 

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Locaties is heel verschillend, maar onderwerp is toch zeker de mens. Ik fotografeer het liefst mensen. Ik kan daarmee goed mijn ideëen verwerken en ik ik vind de samenwerking gewoon erg prettig. Ook vind ik dat als je een goed model hebt, die goede uitdrukkingen heeft, dat dat zo’n mooi beeld levert. Dat spreekt met gewoon aan.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Onderwaterfotografie lijkt me echt nog heel gaaf om een keer te doen! Maar dan wil ik het ook echt goed uitpakken als ik dat een keer ga doen, met goede styling, visagie en een prachtige omgeving!

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Laat je niet omver lopen en doe vooral wat jij leuk vindt om te doen! Plezier hebben in de dingen die je doet is enorm belangrijk en dat is je drijfveer. Plezier blijven houden is dus essentieel.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Meer werk! Ik heb nog een aantal gave shoots in de planning staan en waarschijnlijk een erg leuke samenwerking, al is dat nog niet helemaal rond. Ook ben ik van plan om mijn visagiewerk wat meer te betrekken bij  mijn werk, dus ik ben lekker druk!

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Het belangrijkste is een sterke uitdrukking. Dat maakt of kraakt je hele foto. Of je net begint of al jaren bezig bent maakt mij weinig uit, maar de blik moet goed zijn!

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Erg mooi! Er zitten fantastische beelden tussen en vooral ook heel veel! Erg leuk ook het interview met Fayola Wekker. Ze is een erg goede stylist, waar ik met plezier mee heb samengewerkt!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf realistisch. Daar heb jij zelf, maar ook anderen om je heen, het meeste aan. Weet wie je bent, wat je kunt en probeer het niet mooier voor te doen dan het is, maar werk er altijd aan om het beter te krijgen!

 

 

www.nadjageskus.com

www.facebook.com/nadjageskusphotography

 

 

 

bottom of page