top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Natiza van de Liefvoort (Netherlands)

Eline Bons

Eline Bons

Noa Gaertner

Noa Gaertner

Boya Schevers

Boya Schevers

Lynn Raaijmakers

Lynn Raaijmakers

Merav van Dam

Merav van Dam

Loes Coolen

Loes Coolen

Boya Schevers

Boya Schevers

Eline Bons

Eline Bons

Julia van de Wiel

Julia van de Wiel

Evy Cuijpers

Evy Cuijpers

Julie Dubbe

Julie Dubbe

Loes Coolen

Loes Coolen

Vertel eens wat over jezelf

Hoi! Ik ben Natiza en ik ben 17 jaar oud. Momenteel studeer ik aan het Sint Lucas in Eindhoven. Ik sta zelf voor de camera én achter de camera. Maar zelf fotograferen vind ik het allerleukste! van bruiloften tot aan fashion shoots.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Hoe ik ben begonnen met fotografie? Goeie vraag. Al sinds ik klein ben maak ik foto’s. Stiekem de camera thuis pakken. En dat totdat het fotorolletje helemaal vol zat! Haha wat een tijd. Dus ik heb eigenlijk altijd al gefotografeerd. Maar 3 jaar geleden ben ik het echt serieus gaan doen. En het gaat steeds beter en beter! I like this

 

Wat is je juiste doel?

Ik wil graag hiervan mijn vaste baan maken. Ik ben druk bezig met contacten leggen. En alles eraan doen dat dit me vaste inkomen kan worden!

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Ik vind het zo leuk om momenten vast te leggen. Ik moet zelf ook elke maand me telefoon leeg halen omdat ik zoveel foto’s maak! Haha. Ik heb ondertussen ook al zoveel harde schrijven vol gekregen. Elk moment in me leven vind ik belangerijk. Mensen blij maken met prachtige foto’s van hun zelf!

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Op de manier hoe ik mensen voor de camera zet. En de bewerking die ik achteraf doe. Ik kan mensen heel natuurlijk voor de lens zetten. Ik vind dat ik ook voordeel heb dat ik jong ben. Veel mensen vinden dat ontzettend leuk!

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik moet eigenlijk zeggen dat ik bijna niet kijk naar andere fotografen. Ik vind dat je dan heel erg gaat focussen wat andere mensen doen. En ik wil echt me eigen ding doen!

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Soms wel en soms niet. Als een betaalde opdracht heb willen klanten vaak een bepaald soort thema. Dus dan bedenk ik wel van te voren wat ik op me foto wil.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja zeker! Ik kan echt niet zonder me bewerking. Iedereen heeft sterke punten in het gezicht zitten. En die accentueer ik meer met Photoshop. Ook oneffenheden haal ik weg. Gezicht net een touch up geven!

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Locatie zeker! Ik heb zelf op zolder ook een kleine studio. Maar ik merk dat ik locatie het allerleukste vind. Dan heb je toch veel meer verschillende foto’s.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Industry! Ik ben er echt gek op. Mij maak je niet blij met een natuur omgeving. Ik ben echt gek op fabrieken en alles wat industrieel is. Love it!

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou nog eens in Amerika willen fotograferen. En het allerliefste bij fast food tentjes. Het lijkt me nog heel erg leuk om een model in een fast food keten te zetten. Toffe fashion foto’s te maken

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat je goed moet commiceren met het team waarmee je samenwerkt. Goed overleggen is natuurlijk altijd belangerijk! Maar goed een contract samenstellen is een must.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik ben zelf al bezig met eigen t-shirts ontwerpen. Als ik ergens bij een opdracht sta, dat ze gelijk zien waarvan ik ben. Verder ben ik nog druk bezig om hiervan me bedrijf te maken. Contacten leggen etc.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Dat ze sterk in hun schoenen staan. Ze moet ook al enkele ervaringen hebben. En goed haar lichaam kennen

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Super leuk! Het is onwijs leuk om te lezen hoe fotografen en modellen hun werk doen. Ga zo door

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Je hoeft helemaal niet onzeker te zijn! Als je laat zien dat je sterk in je schoenen staat. En er echt voor wil gaan, lukken veel dingen.

 

https://www.facebook.com/natizaphotography

 

 

 

bottom of page