top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Olof Wessels (Netherlands)

Vertel eens wat over jezelf
Mijn naam is Olof Wessels, ik ben 51 jaar oud woonachtig in Nederland.
Ik ben 24 jaar lang werkzaam geweest als beroepsfotograaf (in loondienst en freelance) maar tegenwoordig is fotografie puur een hobby.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik fotografeer al vanaf m'n twaalfde, eerst met kleine pocket 110 camera's, later met mijn vaders Praktica en het serieuzere werk is begonnen toen ik startte met de opleiding aan de school voor fotografie en fotonica in 1987 en van daaruit doorstroomde naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag.

 

Wat is je juiste doel?

Ik heb niet een specifiek doel, ik fotografeer wat ik leuk en mooi vind en probeer mij daarin conitnu te verbeteren.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Het is m'n passie, nog steeds na al die jaren en ik denk dat het mijn passie zal blijven tot aan m'n dood.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik weet niet of mijn werk wel zo onderscheidend is, het is puur, dat wel en dat komt voornamelijk omdat ik mij niets aantrek van modegrillen, hypes en meer van dat soort grappen en grollen.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Peter Lindbergh is mijn grote inspirator, de puurheid van zijn beelden, de expressies die hij uit zijn modellen weet te halen is een doel wat ik ooit zou willen behalen. Er zijn natuurlijk meerdere fotografen die mij inspireren maar op de één of andere manier kom ik altijd weer terug bij Lindbergh

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
Nee niet echt, "go with the flow" is mijn motto, ik beslis op de set aan de hand van het licht, de kleding die het model al dan niet aanheeft en de klik die ik met het model heb wat voor beeld ik ga maken.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk wel maar zo minimaal mogelijk, beetje huidretouche en daarna zet ik het om naar zwartwit met Alienskin, meestal in de stijl van de oude Tri-X film omdat ik de korrel daarvan allemachtig prachtig vind.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Lokatie, studio is voor mij gesneden koek, daar zit geen uitdaging meer in, op lokatie kun je verrast worden door moeilijke lichtomstandigheden of andere dingen die je niet voorzien hebt en dat maakt het uitdagend.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Strand, zandverstuivingen, weidse lokaties maar ik ben ook niet vies van een intieme huiskamer of slaapkamer setting, zolang ik met daglicht kan werken ben ik gelukkig.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Australië staat erg hoog op de verlanglijst, net als Nieuw Zeeland maar ik heb de staatsloterij nog niet gewonnen en die rijke weduwe heb ik ook nog niet ontmoet dus voorlopig blijft dat bij dromen ha ha ha.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat je trouw moet blijven aan je eigen visie al gaat de hele wereld op z'n kop staan.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

ik ben meer een "pluk de dag" persoon dan iemand met wilde toekomstplannen, ik ben wel een leuk projectje begonnen "Black is Beautiful" wat ik graag zou willen exposeren als het klaar is.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik scout heel erg op expressie, als iemand een verhaal kan vertellen met zijn of haar gezicht (en voornamelijk de ogen) dan is het wel een match voor mij.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Erg leuk, met name de interviews spreken mij heel erg aan omdat ik het leuk vind om te lezen wat de motivatie van iemand is om tot een bepaald beeld te komen.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

"Better be safe than sorry"


Er lopen helaas teveel dubieuze types rond die een camera vasthouden, foto's maken maar eiegnlijk voor iets anders komen dus doe je research voordat je met iemand in zee gaat, vraag ervaringen op van andere modellen en als je bij een modellenbureau zit check het dan ook daar.

 

https://www.facebook.com/FotoOlofWessels

 

 

Sarah

Sarah

Rabia

Rabia

Rabia en Winston

Rabia en Winston

Rabia

Rabia

Monique

Monique

Marije

Marije

Ksenija

Ksenija

Leoni

Leoni

Lianne

Lianne

Liss

Liss

Lianne

Lianne

May

May

Jildou

Jildou

Jildou

Jildou

Heidy

Heidy

Avalon

Avalon

Denise

Denise

Dani

Dani

bottom of page