top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Rosalie Vervelde (Netherlands)

Vertel eens wat over jezelf
Ik ben Rosalie Vervelde een veel pratende, jonge, schoenen en kleding verslaafde mode fotograaf uit Nederland. Mijn passie voor mode fotografie, is als een obsessie.
 
Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Vanaf jongs af aan wilde ik mijn eigen bedrijf starten, iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Mijn opa zei altijd dat ik op een dag zou doorbreken als ik iets zou doen met mijn creativiteit. Boven op zolder toverde ik zijn oude kantoor om tot schilderkamer, z'n 9 jaar geleden. Ik dacht serieus dat ik Da Vinci was, ik kliederde wat op canvas en als ik dacht dat het klaar was verzon ik op dat moment waar het op moest lijken. Mijn fantasie was dus heel groot, nog steeds trouwens. Toen ik op de middelbare school zat, begon ik serieus na te denken over de toekomst en wat ik echt wilde worden. Ik wilde mijn naam op de kaart zetten, ik wilde de wereld mijn creativiteit laten zien. Ik begon mij te verdiepen in fotografie en voor ik het wist zat ik dagen op Tumblr weg te dromen bij alle mooie beelden die ik zag. Al snel besloot ik dat dat was wat ik wilde, mijn handtekening plaatsen op een moment dat voor altijd vast gelegd zou worden in beeld, het leek
mij geweldig. Vanaf dat moment heb ik mij direct ingeschreven op het Grafisch Lyceum en begon ik mijn droom waar te maken.
 
Wat is je juiste doel?
Mensen inspireren, elke dag nieuwe dingen leren en ontdekken en de top bereiken.. maar wat is de top? Ik denk dat je als fotografe nooit een moment hebt waarop je kan zeggen dat je de top hebt bereikt, in dit vak blijf je leren, blijf je groeien, bij elke foto die je maakt. Het lijkt mij al prachtig als mensen houden van mijn werk en mij hierdoor waarderen.
 
Wat betekend fotografie voor jou?
Ontzettend veel. Met fotografie kan je zoveel uitbeelden en je kan zoveel gevoelens laten spreken. Het is toch prachtig dat je de mooiste momenten van het leven vast kan leggen in beeld? Dat je de momenten op beeld hebt en niet alleen in gedachten, dat je de kleinste details kan herbeleven die je normaal misschien al vergeten zou zijn. Dingen kunnen achteraf zoveel mooier zijn dan op het moment zelf, dat is waarom ik zo hou van mijn werk.
 
Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?
Onbewust heb ik mijn eigen style gecreëerd in fotografie, vooral zwart-wit fotografie. Ik hoor steeds vaker dat mensen mijn foto's herkennen door de manier hoe ik gebruik maak van het daglicht. Ik probeer in al mijn werk mijn eigen style terug te laten komen en mijn handtekening achter te laten. Ik vind zwart-wit fotografie prachtig, het gevoel van vroeger wat in een nieuw jasje is gestoken, dat vind ik bijzonder.
 
Waar haal je inspiratie vandaan?
Het leven, mensen om mij heen, fashion shows en social media.
 
Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
Ik ga altijd met een hoofd vol honderden ideeën en een oneindige fantasie richting een shoot maar vaak komt er beeld uit wat ik van te voren niet bedacht had, maar wel veel beter is.
 
Bewerk je je foto's en wat doe je eraan?
Weinig, Ik maak de foto's vaak zwart-wit, speel een beetje met de licht, maak de huid iets gladder en licht de ogen een klein beetje op. That's it!
 
Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?
Locatie! Ik hou van het schitterde daglicht en de verschillende omgevingen Mensen onderschatten vaak hoe geweldig je kan spelen met daglicht.
 
Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?
Mijn grootste droom is denk ik toch wel om ooit te kunnen fotografen voor Chanel. De modellen, de sets, de teams.. dat lijkt mij echt geweldig. Ohja, en Angelina Jolie, wat is die vrouw toch mooi.
 
Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?
Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf en laat mensen niet over je heen lopen.
 
Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Ik denk dat ik meer dromen heb dan plannen. Ik hoop dat over een aantal jaar mijn naam op de kaart staat, mensen mijn foto's herkennen en ik andere kan inspireren met mijn werk.
 
Wat zoek je in de modellen waar je samen mee werkt?
Meisjes die uit nature prachtig zijn en geen make-up nodig hebben om mooier te worden.
 
Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Cool, ga zo door!
 
Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?
Iedereen heeft een hart en gevoelens, niemand is een object en niemand is perfect. Behandel elkaar als mensen, zo is iedereen veel gelukkiger, want ieder mens is anders en dat maakt deze wereld zo mooi.
 
LRV Photography
The Netherlands
 
http://www.lrv-photography.com
Instagram Lrv_photo

bottom of page