top of page

Interviews  / Stories

InterInterview: Photographer Sanne Kreijmborg (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers

Hi!

Mijn naam is Sanne Kreijmborg en ik ben 26 jaar oud. Ik woon in Nederland en ik werk als mode fotograaf.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Toen ik 16 jaar oud was, ben ik begonnen met fotograferen. Dit begon voor een opdracht voor school. Ik vond dit zo gaaf om te doen dat ik begonnen ben met studeren aan de KABK in 2013 in Den Haag. Na 2 jaar ben ik gestopt, omdat de opleiding mij niet gelukkig maakte.  In 2015 ben ik voor mijzelf begonnen als fotografe.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie behoort tot mijn leven en tot wie ik ben als persoonlijkheid. Ik presenter mezelf niet graag, maar om me te presenteren door middel van beelden vind ik super fijn. Ik kan mij er zo in uiten.  Al mijn creativiteit en mijn kijk op het leven en op het menselijk lichaam zit in mijn fotografie.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om in de toekomst een editorial te doen voor de Voque!

Mijn doel tijdens een shoot is dat er goede foto’s gemaakt worden en dat het hele team kan zeggen: It is a wrap!  De modellen reageren vaak wanneer ze de fotos zien: Wow, ben ik dat?! Dat is iets wat ik zo gaaf vind om te  horen. Ze stappen uit hun eigen persoonlijkheid, waardoor ze er “anders” uitzien, maar aan de andere kant blijven ze ook hunzelf en behouden ze hun persoonlijkheid maar gebruiken ze dit op een andere manier. Door mij te vertrouwen durven ze dit te laten zien.

Het is speciaal om de modellen soms zo te zien transformeren door de camera.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Mijn werk is minimalistisch, grafisch en straalt puurheid uit.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik van Pinterest, maar ook uit magazines zoals de Vogue, Elle, enz.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Nee, ik laat dat op het moment over. Wanneer ik aan het shooten ben, zijn meestal de beste foto’s de momenten waarop het model net niet aan het poseren is. Ze zijn in hun eigen wereld, en zijn niet bezig met mij,

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja, ik bewerk mijn foto’s in Photoshop en soms in Lightroom.

Ik gebruik de tools: contrast, en doordrukken en oplichten.  Ook haal ik soms oneffenheden weg, maar alleen als dit stoort. Wanneer een moedervlek bij het model hoort, dan laat ik deze zeker zitten! Dit is een stukje persoonlijkheid.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik werk altijd op locatie. Binnen of buiten dat maakt niet uit. Ik werk op locatie omdat ik geen fan ben van “ het perfecte lichtje” in de studio.  Werken met het licht dat je hebt en gebruik de schaduw als die er is.  Wanneer ik op locatie werk kijk ik wel of er voldoende licht aanwezig is.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

De locaties moeten in ieder geval overdekt zijn als ik buiten ga shooten. In Nederland is de kan op regen vrij groot. Als ik ergens binnen shoot, moet er wel voldoende licht aanwezig zijn. Ik gebruik altijd het licht wat aanwezig is, en neem eigenlijk nooit materiaal mee zoals een flitser of een lamp.  Dat is vaak wel een een kunstje , maar zo gaaf als het je lukt!

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou graag nog een keer willen shooten in Studio 13 in Amsterdam. Dit omdat dit een daglicht studio is en je hier geen gebruik hoeft te maken van lampen. Toch is het een studio en ik zou hier graag willen onderzoeken hoe dit te werk gaat en hiervoor uit mijn comfortzone willen stappen. Het is alleen best wel prijzig om daar te shooten!

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Doe wat jij wilt, want er is altijd wel iemand die het niets vind. Blijf jezelf en creëer je eigen stijl.

Met fotografie kan je laten zien wie jij bent, je kan jezelf uiten. En als je niet doet wat jij wilt, dan is dat ook niet je eigen stijl. Dus… ontdek je eigen stijl en blijf vooral jezelf!

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik zou graag willen shooten voor grote magazines en merken zoals: House of Sunny, Costes, Anecdote, Cos, H&M, Mango. Vogue, Elle, Harpers Bazaar, Glamour.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Een persoonlijkheid, eigen stijl, en zelfverzekerd. Wanneer een model haar beste lijnen weet van haar lichaam en weet hoe ze deze het beste kan laten zien door poses is dit super om mee te werken.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Het magazine is wereldwijd, hierdoor kun je veel lezen hoe anderen tot hun baan/ hobby zijn gekomen en verkrijg je inspiratie van modellen en fotografen uit andere landen.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf jezelf en creëer  je persoonlijkheid en laat deze zien! Leer je beste lijnen kennen van je lichaam en oefen met poses.

 

www.facebook.com/skreijmborgphotography

 

 

Eva Huizing

Marlijn Swillens

Merel Fabienne Taal

Sanne Schoenmakers

Annika van Andel

Marlijn Swillens

Rosanne Louwers

Silke Otten

Silke Otten

Floortje Bunschoten

Rosanne Louwers

Floortje Bunschoten

bottom of page