top of page

Interviews  / Stories

Vertel eens wat over jezelf

Fotografe uit het Antwerpse gespecialiseerd in beauty fotografie.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

In het middelbaar heb ik op de kunsthumaniora gezeten en in de module beeldende vorming zat ook een introductie naar fotografie.  Het is mede dankzij mijn leraar Jo Op de Beeck dat ik me meer heb verdiept in fotografie op een jongere leeftijd. Mijn interesse ging toen voornamelijk uit naar het vak fotografie en de keuze om verder te studeren was dus snel gemaakt.

 

Wat is je juiste doel? 

Fotografie is voor mij een medium waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. 

Ik hou ervan om portretten te maken van mensen en op die manier een verhaal om te zetten naar een beeld.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie maakt al zo een lange tijd deel uit van mijn leven dat ik me niet kan voorstellen hoe het zou zijn om niet langer dingen te kunnen vastleggen.  Voor mij persoonlijk heeft fotografie twee delen, aan de ene kant is het een manier om mensen en herinneringen vast te leggen.  En aan de andere kant vertel je ook echt een verhaal dat je in beeld brengt. 

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik hou ervan om te werken met licht en om een open beeld te creëeren. Ieder fotograaf heeft zijn eigen stijl en dat is maar goed ook natuurlijk om zo verschillende stijlen te leren kennen en appreciëren. Beauty fotografie is al op zich een vak apart.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie kan werkelijk uit alles voort komen.  Voor mij is dat dan voornamelijk kleur. Maar ook een goed boek, een tentoonstelling die ik heb bezocht of door magazines bladeren kunnen bronnen van inspiratie zijn.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Als het over vrij werk gaat dan heb ik een heel duidelijk beeld van waar ik naartoe wil gaan.  Het helpt me ook om de creatieve chaos in gareel te houden.  Daarom hou ik ook zo van studio fotografie, dan heb ik alles in de hand en kan ik het beeld tot in de details finetunen. 

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk altijd mijn beelden maar wat ik er net aan doe is voor elke shoot of opdracht anders.  Maar omdat mijn werk merendeels rond beauty fotografie draait ligt voor mij de focus op de huidretouche.  En dat is natuurlijk heel specifiek en gedetailleerd.  En dit vraagt dan om een ander soort retouche dan bijvoorbeeld een modebeeld.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik hou van de tools in de studio waarbij ik alles naar wens kan instellen en waarbij ik zo weinig mogelijk aan het toeval overlaat. Maar op locatie fotograferen doe ik zeker ook graag enkel dat je dan rekening moet houden met onvoorziene omstandigheden. Zoals hier in België zou je dan de o.a. de weersvoorspellingen in de gaten moeten houden. 

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Dat hangt voornamelijk samen met het thema van de shoot.  Zolang dat het past binnen het concept en daarbij mooi aansluit.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Op een hagelwit strand in de Malediven of op de zandduinen van Namibië.  Dat staat zeker nog op de bucketlist.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Qua fotograferen zelf leer ik nog steeds elke dag bij.  Elke shoot of opdracht brengt weer nieuwe ervaringen met zich mee, nieuwe mensen die je leert kennen en nieuwe inzichten.  Het belangrijkste is volgens mij dat je blijft meegaan met de tijd, blijft ontdekken en uitproberen. 

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik blijf bezig met mezelf nieuwe dingen bij te brengen en te ontwikkelen.  Maar in grote lijnen blijf ik bezig met beauty fotografie en daarin te investeren. Een agenda vol leuke plannen en toffe concepten.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik werk graag samen met modellen die zelf ook veel input hebben.  In die zin van dat ze openstaan voor het concept en niet bang zijn om een pose aan te nemen die ze misschien niet gewend zijn.  Voor mij hoeft een model niet persé al te veel ervaring hebben maar als ze het concept begrijpen en met het team meedenken komen daar de meest knappe beelden uit.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Het is altijd fijn om te lezen hoe het eraan toe gaat in de fotografie of andere creatieve beroepen in de lage landen.  Tof dus dat dit concept er is.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Vooral niet bang om te laten zien wie je bent en waar je voor staat.  Het is net goed om een buitenbeentje te zijn en niet dertien uit een dozijn.  Go for it and be yourself!

 

https://www.facebook.com/veerlevanlook

Photographer Veerle Van Look (Belgium)

MUA: Sharon De Winter Model: Arina@flagmodels

MUA: Adelien de Puysseleyr Styling: Anna Keschel Model: Kato@dominiquemodels

MUA: Jenneke Croubels Hairstylist: Jasmien Dieltiens Styling: Lars Mathijssen Model: Ornella@dominiquemodels

MUA: Sanne De Wolf Model: Hannah@flagmodels

MUA: Jenneke Croubels Hairstylist: Jasmien Dieltiens Styling: Lars Mathijssen Model: Ornella@dominiquemodels

MUA: Vanessa Vigna Model: Sarah@theagent.be

MUA: Evara Collin Hairstylist: Jasmien Dieltiens Styling: Julie D’hooge Model: Lynn@modelsoffice

MUA: Inge Van Den Broeck Model: SofieVDN@dominiquemodels

MUA: Vanessa Vigna Model: Paulina@flagmodels

MUA: Vanessa Vigna Model: Sarah@theagent.be

MUA: Adelien de Puysseleyr Styling: Adrien Gras Model: Tatjana@dominiquemodels

MUA: Sanne De Wolf Model: Hannah@flagmodels

bottom of page