top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photography Gerrit en Wendy (Netherlands)

 

Vertel eens wat over het duo Gerrit en Wendy

Wij zijn Gerrit en Wendy Hoek wonende in Katwijk aan Zee. Gerrit werkt in de vis, en Wendy in de gehandicaptenzorg. Samen delen we al enkele jaren een grote passie en dat is fotografie. We staan ook wel bekend onder GWHfotografie.

 

Hoe en wanneer zijn julie begonnen met fotografie?

In het begin van onze relatie was Wendy zoekende naar een leuke hobby om haar creativiteit in kwijt te kunnen. Ze was altijd al bezig met tekenen en foto’s plaatsen op haar hyves. Ik besloot toen om een spiegelreflex camera voor haar te kopen. In het begin was dit nog leuk, maar enige tijd later begon het erg irritant te worden voor mij. Een kleine boswandeling werd al snel een National Geographic documentaire waar ik geen onderdeel van uitmaakte. Ik mocht af en toe ook de camera vasthouden en begon me zelf meer te verdiepen in de mogelijkheden van het toestel. Uren youtube en leesvoer later heb ik ook maar een spiegelreflex gekocht en zo zijn we samen eerst de natuur ingetrokken. Dit waren de eerste stappen van ons in de wereld van de fotografie. Al snel werden we gevraagd om foto’s te maken van gezinnen, baby’s en bruiloften. Zelf zijn we nu uitsluitend bezig met modelfotografie, omdat hier echt onze passie ligt waar we onze creativiteit in kwijt kunnen.

 

Wat is julie juiste doel?

Ons doel is om het meeste en beste resultaat te halen uit een shoot. Uniek en uitdagend. We staan vooral bekend door onze bodypaint tattoo art shoots. Hierbij geven wij modellen de kans een transformatie te ondergaan naar een stijl die ze zelf niet gewend zijn. Vaak van lief en onschuldig typje naar een stoere chick.

 

Wat betekent fotografie voor julie?

Fotografie is een creatieve ontlading voor ons. Denkbeelden omzetten naar een plaat. Zeker ook een manier om vele andere interessante mensen te ontmoeten, en werken in een teamverband.

 

Waarin vinden julie dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ons werk is echt uniek in dit wereldje. Door de tekenkunsten van Wendy is elke shoot uniek en kunnen we alles creeeren wat wij of het model graag zou willen zien op haar lichaam. We kunnen van donker en sexy naar vrolijk en kleurrijk. Niets is hetzelfde. We proberen elke shoot anders te houden dan de vorige en gaan geen uitdaging uit de weg.

 

Waar komt de inspiratie vandaan?

We halen overal wel onze inspiratie vandaan. We zeggen regelmatig tegen elkaar, als we iets lezen of zien, dat is gaaf om uit te werken. Ook halen we onze inspiratie van social media en andere sites. We lezen veel fotovakbladen en kijken regelmatig naar youtube films.

 

Bedenken julie van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Elke shoot wordt van te voren besproken en uitgewerkt. We werken zelden zonder concept. Alles wordt met model, mua en styliste besproken en zorgen ervoor dat iedereen haar portfolio kan uitbreiden met iets unieks. Maar soms is het ook erg leuk om toch eens te improviseren tijdens een shoot om jezelf scherp te houden.

 

Worden de fotos bewerkt en wat doe je eraan?

In het begin bewerkte wij bijna geen foto, maar nu 3 jaar later kan in me niet indenken om niets te bewerken. Voor onze shoots zijn er soms heftige bewerkingen nodig om het resultaat te krijgen wat we willen. We bewerken de meeste modelfoto’s, maar we zullen iemand niet slanker maken of hevig bewerken zodat de persoon bijna niet meer herkenbaar is. We geven dit ook altijd aan bij de modellen.

 

Naar waar gaat julie voorkeur, Locatie of studio?

Naar beide eigenlijk. Net hoe onze bui is. In het begin deden wel vele studio shoots, maar tegenwoordig vinden wij het fijner om met natuurlijk licht te werken. Zowel in de studio als op locatie. Een strakke achtergrond kan fijn zijn om mee te werken, maar het oog wilt ook wat. Zeker in de zomer is het mooier om bijvoorbeeld het bos of heide in te trekken.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken julie het meest aan?

We houden zelf van wat stoere, doch vrouwelijke stijl van shooten. We vinden het niet erg om de shoot iets sexy en uitdagend te maken, maar willen wel iets aan de gedachte overhouden. We zoeken dan ook vaak locaties waar het onderwerp goed tot zijn recht komt.

 

Wat of waar willen julie absoluut nog eens een keer fotograferen?

Zo dat is een lastige vraag.. we bruizen nog van ideeen en hebben nog een lang verlanglijstje. Zouden graag eens naar Ijsland willen gaan voor natuurfotografie. Met modellen zouden we graag nog grotere concepten willen uitwerken.

 

Wat is het belangrijkste wat julie de afgelopen jaren geleerd hebt?

Vooral focussen op het geen wat jij als fotograaf leuk vindt om te doen. Blijf bij je eigen idee en stijl van fotografie. Durf te expirimenteren en ga elke uitdaging aan. We zijn na 3 jaar shooten eindelijk tevreden met het niveau waarop we werken, maar leren elke dag nog. Dus heb geduld. Heb ook het lef om modellen zelf te benaderen en niet af te wachten.

 

Wat zijn julie toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van julie verwachten?

Nog meer van ons te laten zien of horen. Ons nog meer naar de voorgrond te werken en onzelf ontwikkelen om de fotograven van Nederland te worden op het gebied van bodypaint tattoo art. Shoots nog groter aan te pakken en met de top van Nederland te mogen samenwerken qua modellen.

 

Er worden van tatoeages gebruikt kan je daar iets meer over kwijt

In de tijd dat wij veel gevraagd werden voor foto shoots zoals Newborn, gezin en zwangerschaps shoots, kwamen wij er achter dat er veel fotograven waren voor deze onderwerpen. Ik (Wendy) heb altijd de drijfveer gehad om anders te zijn en mij af te zetten van de rest.

Ik teken al jaren en is echt mijn uitlaatklep. Mijn streven is om in de toekomst te gaan tatoeëren. Helaas was ik toen nog niet zo ver om de stoute schoenen aan te trekken en de spullen te kopen die ik nodig had om te gaan leren tatoeëren , maar kwam ik op het idee om tatoeages te gaan bodypainten voor de foto shoots.

De eerste paar keren zijn goede vriendinnen van ons over vloer geweest om dit eens uit te proberen. Dit bleek een groot succes te zijn en groeide steeds meer (en nog steeds). Het is in zoverre een gaaf concept, omdat je er alle kanten mee op kunt gaan! Van Rock&Roll naar bohemien, alle stijlen kan je toepassen.

Ik wil er nu naar streven dat ik straks de tijd heb om alles zelf te gaan ontwerpen en natuurlijk ook echt met een tattoo-gun in mijn handen zit, naast ook een penseel voor de bodypaint tattoo art foto shoots!

 

Wat zoek je in de modellen waar julie met samen werkt?

Lef…durf een metamorfose aan te gaan. Mensen met een unieke uitstraling. Het is ons doel om van elke model een andere (soms gewaagde) look te creeeren. Hier moet je dus wel voor open staan. En modellen moeten ook wel geduld hebben. Bij een uitgebreide bodypaint tattoo art shoot zijn we soms wel een dag bezig met voorbereiding. Uiteraard doen we dit op een zeer ontspannen en gezellige manier van werken.

 

Wat vinden julie van ons nieuwe magazine?

We vinden het erg leuk. Er komen veel modellen en fotograven voorbij waar we wel eens hebben mee samengewerkt. Het is anders dan de vele vakbladen en helemaal van deze tijd.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Durf divers te zijn in je werk / portfolio. Zet voor jezelf een doel dat je wilt bereiken. Probeer ook zeker een band op te bouwen tussen model / fotograaf. Hier zal je werk zeker beter van worden. 

https://www.facebook.com/gerrit.hoek

 

bottom of page