top of page

Interviews  / Stories

Robin van Willegen

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Robin van Willegen(18 jr) en studeer momenteel nog aan het Sintlucas in Eindhoven. Al een aantal jaar heb ik een grote passie (obsessie bijna) voor mooie gezichten en mode in beeld brengen.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

 Ik ben begonnen ongeveer 6 jaar terug met fotograferen van natuur en op vakanties. Dat is d.m.v van een vriendin die ik ben gaan fotograferen uitgelopen tot een ontwikkeling naar modefotografie/modelfotografie.

 

Wat is je juiste doel?

Fotografie is tegenwoordig wel een aardige lijn in mijn leven, zeker nu ik stage loop en er elke dag wel iets aandoe.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Wat misschien anders is aan mij is dat ik al erg jong begonnen ben met de beste leermeester die ik me voor kan stellen. Mijn opa is namelijk fotograaf, dus alles waar ik zelf niet uitkom/kwam leer ik van hem. Dus ook een stukje van toen neem ik mee in de tijd van nu. Ik kijk veel naar andere fotografen en probeer aan alles mijn eigen draai te geven.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit vanalles, soms loop ik ergens en schiet me ineens te binnen ik wil dieren verwerken in een fashionshoot of ik wil iets met de sixties gaan doen. Veel naar foto exposities gaan werkt ook inspirerend, zoals Naarden fotofestival, Breda fotofestival, Fotomuseum Rotterdam en FOMU Antwerpen.

Model: Britt

Model: Britt

Model: Roos

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Als redelijk perfectionist bewerk ik mijn foto’s net als bijna iedereen áltijd wel. Om toch net dat beetje extra mooi uit te laten komen vind ik dat je best hier en daar mag retoucheren. Zonder dat het over the top wordt natuurlijk.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Eerst werkte ik meestal op locatie omdat ik daar veel vrijer kon zijn met mijn ideeën, maar ik heb ook weer geleerd dat als je in de studio bent je gedwongen wordt creatief te denken over bijvoorbeeld de houding van het model en out of the box te denken.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Locaties die steeds weer heel wat anders voorstellen vind ik leuk, steeds weer de verrassing wat ik kan met iets nieuws. De ene keer staan we op een Tennisbaan dan weer in het Afrika Museum en toevallig deze week op een baseball veld.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Over een aantal jaar wil ik graag nog eens fotograferen op plekken die je je niet zo snel voorstelt als fotolocatie, een keer naar Ijsland voor de wintercollectie lijkt me ontzettend gaaf! Of werken met een van de grote modellen die ik prachtig vind lijkt me ook heel nice!

 

 

Model: Aminanta

Model: Aminanta

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Wat ik ook geleerd heb is dat je je niet zo snel onderscheid in dit vak, het is als ware een slagveld voor een plekje bovenaan (als je dat al wilt) maar hard werken wordt uiteindelijk wel beloont als goed is.

                             

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Binnenkort hoop ik dat jullie me terugzien in een aantal tijdschriften met editorial series waar ik nu veel mee bezig ben. In de toekomst zou ik graag een eigen studio hebben en dat kunnen afwisselen met werk op locatie.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Modellen zoeken is een van mijn favoriete bezigheden, Het afstruinen van sites naar net dat meisje wat ik zoek voor een bepaald thema. De ene keer zoek ik een meisje met volle wenkbrauwen de andere keer wil ik graag iemand met een strakke kaaklijn. Natuurlijk heeft dat met smaak te maken maar ook in wat voor kleding je het meisje stopt en met wat voor een thema je werkt.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Na een gave shoot met  Imani (11jr) kwam ik door haar moeder op de site, Ik vind het een erg gaaf blad dat zich dan geheel richt op editorial en daarmee een kans bied aan fotografen zoals ik, Dat mensen zich hier zo voor inzetten puur omdat het hun passie is herken ik enorm terug in mezelf!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Een lastige vraag want iedereen heeft natuurlijk een eigen mening over de modewereld, het kan soms erg hard overkomen, maar zolang je nuchter en op 2 benen blijft staan en dan vooral blíjven staan geloof ik dat het we goed komt met je. En dan natuurlijk een bak met discipline niet te vergeten!

 

https://www.facebook.com/robinvwphotography

Model: Sam

Model: Loes

Model: Sanne Van Straten

Model: Esmee

Modellen: Sanne & Roxy

zelfportret

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page