top of page

Interviews  / Stories

Rowena van Veldhoven

Kun je ons iets vertellen over jou?
Naast het modellenwerk zit ik niet meer op school. Met mijn 17e ben ik van school gegaan omdat ik eerlijk gezegd geen school type ben, heel slecht om zo vroeg te stoppen maar het studeren is niks voor mij. Ik ben meer het geld verdien type. Dus ben toen fulltime in de zorg gaan werken. Ik had het er erg naar mijn zin maar helaas moest ik na er na bijna 3jaar te hebben gewerkt helaas weg ivm de crisis. Ik had nog geen vast contract dus kon niet blijven. Heb toen nog wat baantjes gehad maar beviel niet. Tot ik uiteindelijk terecht kwam waar ik nu al bijna 5 jaar werk. Een auto poetsbedrijf ,Bijl Carwash. Als je je auto spik en span wilt moet je bij ons zijn. We reinigen en poetsen auto's op afspraak particulier en voor bedrijven. Ook hebben we een carwash voor enkel de auto te wassen zonder afspraak. Ik werk hier al bijna 5 jaar met plezier omdat het vrij wisselend werk is en ik erg leuke collega's heb!

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Waarschijnlijk mijn lengte, omdat ik te klein ben om me in te schrijven bij een bureau. En mijn ogen. Ik heb bruine ogen en had heel graag lichte felle kijkers gehad. Een foto word vaak 10x mooier doordat je in de ogen van het model verdrinkt. Ik hou echt van lichtblauwe ogen, dus wou dat ik ze had! 

 

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben als 16 jarig meisje begonnen en wat shootjes gedaan op tfp basis. Ik had contact gelegd met fotografen via bijv Hyves of Modelmayhem, en me later ingeschreven bij een modellenbureau genaamd Models Inc wat volgens mij nu niet eens meer bestaat.
Naarmate ik ouder werd kreeg ik andere interesses en heb ik jaren geen shoots meer gedaan. Nu sinds een aantal jaartjes heb ik het weer opgepakt. Maar wel gewoon als hobby. Ik vind het leuk om naast mijn fulltime baan af en toe in het weekend een shoot te doen. Omdat ik vroeger altijd heel onzeker was vond ik het al leuk om shoots te doen omdat dan alles om jou draait en je je helemaal kunt geven en ik er erg zelfverzekerd van werd als ik de foto's later terug zag. Dan wist ik niet dat ik zoveel kracht in mijn blik en lichaam had. Sindsdien vind ik het super tof om te doen en hoop dat ik nog veel shoots mag doen!

Fotograaf: John Bouma - Visagist: Fernanda kipp

Fotograaf: Richard de Zoete - Visagist: Ouafa Rejeb

Fotograaf: Richard de Zoete - Visagist: Ouafa Rejeb

Wat denk je van het werk als model?
Zoals ik al zei is het voor mij hobby, ik heb soms wel kleine opdrachtjes maar vind het leuk zoals het nu is als hobby. Het lijkt mij erg zwaar om het echt als werk te doen. De modellen zijn altijd bezig met zichzelf goed te verzorgen, zowel lichaam als huid en haar , en erg veel aan het sporten. Maar ook de eisen die ze af en toe stellen! Petje af voor deze dames, maarja daar krijgen ze dan ook wel na betaald natuurlijk. Laat mij het maar gewoon lekker als hobby doen, waar en wanneer ik zelf wil.

Wat is uw schoonheid regime?
Zoiezo jezelf goed verzorgen en gezond eten en drinken. Naast dat ik 4-5 dagen in de week sport tegenwoordig , drink ik veel water en probeer ik erg op mijn eten te letten. Ik laat snacks staan en pak in plaats daarvan een gezonde snack. En natuurlijk het ontbijt niet overslaan, dat is een belangrijk deel van de dag dat je energie geeft. Savonds ook altijd make-up eraf halen en doe ik een cremepje op. 1-2x in de week scrubben of een maskertje. Dan ben je al een heel eind denk ik.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik heb eerlijk gezegd geen plannen voor de toekomst, klinkt erg saai maar ik heb alles al wat ik wil.. Een lieve vriend, een mooi huis, leuke baan en een hondje. Echt huisje boompje beestje dus en ik zie wel wat de toekomst me brengt.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik zie de meeste shoots die ik heb gedaan als super ervaringen en vind het super dat al deze mensen zowel fotograaf als visagist met me samen willen werken! Je werkt toch als team en vind het altijd super leuk. Ook heb ik een aantal shows gelopen en ook dat vind ik super gaaf om te doen alleen word ik daar minder voor gevraagd om dat ik aan de kleine kant ben. Aankomend weekend heb ik wel een andere hele leuke ervaring. Ik sta namelijk model in het nieuwe programma "nationale sextest 2016" wat door Yolanthe en Rick Brandsteder word gepresenteerd en op rtl5 word uitgezonden. Weer eens wat anders en ben benieuwd, heb er iedergeval erg veel zin in.

Fotograaf: Stef Hartog

Fotograaf: Richard de Zoete - Visagist: Ouafa Rejeb

Fotograaf: Sander Rijnders - Visagist: Ireen Vossen

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Als ze minderjarig zijn altijd een ouder meenemen, en als je ouder bent en voor het eerst shoot zou ik ook iemand meenemen. Gewoon voor de zekerheid. Je weet niet wat je te wachten staat en met iemand erbij voel je je wat meer op je gemak de 1e keer. Een visagiste kan natuurlijk ook. Pas in ieder geval goed op met wie je in zee gaat, er zijn tegenwoordig zoveel nepprofielen en je wilt niet terechtkomen bij iemand die andere plannen met je heeft. Ook als ze je bakken met geld beloven zou ik hier toch even over nadenken, ook dit is 9 van de 10 keer te mooi om waar te zijn. Meld je gewoon aan bij een goed en vertrouwd modellenbureau. Een goed bureau vraagt tenslotte nooit geld aan het model. Zij moet juist geld gaan verdienen.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een leuk magazine. Er word veel uitgebracht en veel verschillende issues bijvoorbeeld, zo heb je ook meer kans er eens in te staan, super leuk!

 

https://www.facebook.com/rowena.vanveldhoven

Fotograaf: William Aponno Visagist: Angela Ijpelaar

zelfportret

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page