Interviews  / Stories

Vertel eens wat over jezelf 

Mijn naam is Roxanne, 24 jaar jong en ik woon in Rotterdam. Ik ben parttime fotograaf en part time schoonheidsspecialist. Ik fotografeer nu ongeveer 4 jaar en heb mijn eigen studio. Ik ben self-taught, dat betekend dat ik geen opleiding of cursus heb gevolgd en dus zelf fotograferen heb aangeleerd. Mijn werk is te bewonderen op: www.roxanneletterie.nl

Ik fotografeer voornamelijk beauty en fashion.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie? 

Ik vond foto's maken altijd al heel leuk, in mijn tienerjaren maakt ik op school, na school en elke andere gelegenheid foto's met mijn digitale camera, foto's van mezelf en van vriendinnen. Toen ik klaar was met de middelbare school moest ik een opleiding kiezen. In eerste instantie wilde ik de fotografieopleiding gaan doen, maar ik zag het niet zitten om vier jaar lang opdrachten uit te voeren over onderwerpen die mij niet interesseerden. Ik heb toen dus maar gekozen voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste. In die jaren vond ik het vak fotografie nog steeds erg interessant en om er toch iets mee te maken te hebben ben ik toen model gaan staan. Na een aantal jaren durfde ik eindelijk zelf de stap te zetten en heb toen mijn eerste spiegelreflex gekocht. Dat is nu vier jaar geleden.

 

Wat is je grootste doel? 

Mijn grootste doel is erkend te worden voor mijn werk. Dat mensen mijn werk zien in bladen en dan meteen herkennen dat het mijn werk is.

 

Roxanne Letterie

Titel: Aloha beaches Model: Lynn Quanjel  Make-up en haar: Sanne Visscher Styling: Rianne Boon Fotografie: Roxanne Letterie

Wat betekent fotografie voor jou? 

Een creatieve uitlaatklep. Het creëren van een andere wereld. Je kan alles. 

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid? 

Ik probeer fashion te combineren met high end retouch zoals je die in beautyshots tegenkomt. Natuurlijk ben ik daar niet de enige in, maar probeer mijn platen zo interessant mogelijk te maken. 

 

Waar haal je inspiratie vandaan? 

Ik kijk graag naar beelden die ik mooi vind, waarvan ik de sfeer of kleur erg interessant vind. Dan probeer ik diverse beelden samen te voegen en een uniek beeld te vormen. Vaak genoeg heb ik geen moodboard en laat ik me op het moment van een fotoshoot inspireren door model, make-up artist of stylist. 

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen? 

Ik zou graag nog wat toffe locatie shoots doen in het buitenland. Dat maakt je werk pas echt uniek

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben? 

Zoals ik hierboven noemde kan dit nog al eens verschillen. Een moodboard werkt fijn, maar soms pakt het op een shoot niet uit zoals je in je hoofd hebt en geef je het een hele andere draai. Enkele keren als ik met een team echt aan het freestylen ben komen er juist prachtplaten uit. 

Titel: Phoenix Model: Alina Cherney @ Max models Make-up en haar: Keshia Styling en designs: Broemaand Pourtahmasebi

zelfportret

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan? 

Ik bewerk mijn foto's met photoshop en dat is best nog een heel proces. Naast de standaard handelingen zoals, belichting/contrast/uitsnedes, ontkomt de foto niet aan huidbewerking en dat is het meeste werk. De huid maak ik egaal, highlights en schaduwen worden versterkt, kleuren worden aangepast, make-up word geperfectioneerd. Ik streef er altijd wel naar om het beeld zo echt mogelijk te houden, ik maak geen gladgeshopte barbies en daarom zul je altijd huidstructuur blijven zien in mijn foto's.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt? 

Dat je nooit uitgeleerd bent en dat je als creatieveling nooit lang 100% gelukkig bent met wat je gemaakt hebt en dat dat best oké is, zolang je maar doelen en dromen hebt. 

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio? 

Moeilijk, mijn studio is safe haven! In de studio kan ik altijd wat moois maken, je speelt wat met licht en voila! Op locatie vind ik werken met daglicht soms best lastig, daarom werk ik vaak op locatie ook een flitsset bij. Als ik op locatie schiet moet die wel bijzonder zijn, zo heb ik al geschoten in een leeg zwembad, een botanicus en een prachtige zolder van een oude fabriek. Deze platen hebben ook iets fenomenaals, dus ik kan echt niet kiezen!

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan? 

Bijzondere locaties spreken mij aan, plaatsen waar niet iedereen fotografeert. Plaatsen met kleur of grote ruimtes met interessante vormen en voorwerpen. Qua onderwerp houd ik van kleurrijk en duidelijk. Duidelijke emoties, duidelijk licht, duidelijke make-up.

Titel: Aquarius Model: Jaimy Angelo Roos @ Max models Make-up en haar: Sanne Visscher Styling en designs: Broemaand Pourtahmasebi Fotografie: Roxanne Letterie

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten? 

Ik ben van plan wat grotere vrij werk shoots te doen in de nabije toekomst. Grote sets, uitgebreidere styling, interessantere concepten. Ik wil mezelf uitdagen en kijken tot waar ik kom. 

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt? 

Ik zoek voornamelijk modellen met ervaring in de fashion/beauty sectie. Goede gezichtsuitdrukkingen en poses zijn heel belangrijk. Een gave huid en juiste maten spelen ook zeker mee.  

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine? 

Overzichtelijk en erg interessante onderwerpen! 

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Kijk niet teveel naar anderen, vertrouw op jezelf en je kwaliteiten. Iedereen heeft onzekerheden, dat hoort erbij. En vergeet nooit te investeren in je carriere, er is altijd iets wat beter kan! 

Photo: Selma Gurbuz

Titel: Narcissism Model: Awisa Make-up en haar: Sanne Visscher Styling en designs: Broemaand Pourtahmasebi Fotografie: Roxanne Letterie

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

 

Model: Joyce van der Wiel Make-up en haar: Sanne Visscher Fotografie: Roxanne Letterie