top of page

Interviews  / Stories

Fotograaf: Sabine van Gorp

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Sabine van Gorp, ik ben 20 jaar en woon in Neerpelt (België).

Buiten fotografie doe ik eigenlijk niet zo heel erg veel. Ik ben buiten de werk uurtjes vaak te vinden bij mijn vriend waar ik nu 5 jaar mee samen ben.  Verder vind ik het ook erg leuk om af en toe is een filmpje op te nemen en wil hier mischien nog wel wat verder op in gaan in de toekomst.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding fotografie op de fotovakschool in Venlo. Maar dat was niet hoe ik begonnen ben. Ik vond het altijd super leuk om foto's te maken op vakantie of gewoon van vriendinnen en zo is mijn passie begonnen. Maar sinds de tijd dat ik ben begonnen op de fotovakschool is mijn passie alleen maar groter geworden zo heb ik nog een tijdje Urbex gedaan en ben ik nu vooral bezig met fashion fotografie.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om mijn foto's te zien in tijdschriften denk hierbij aan de fashion blaadjes.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie betekend alles voor me, het is momenteel ook een soort van redding voor me. Psychisch gaat het de laatste 1.5 jaar niet zo goed met me, ik heb een depressie met daarbij een burn out. Maar zodra ik achter mijn camera sta om mooie plaatjes te maken lijkt het net alsof alles even weg is,en  word er rustig, ontspannen en vooral heel blij van.

Imke meulman

Steffie van Rooij (mua Nicole Geheniau)

Imke meulman

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dat is een behoorlijk lastige vraag, stiekem ben ik nog een beetje opzoek naar mijn eigen stijl en wat mij nu precies onderscheid van de rest. Ik heb al behoorlijk wat dingen geprobeerd en ben nog lang niet klaar met uitproberen.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt eigenlijk overal en nergens vandaan, soms uit blaadjes of van het internet, soms ook gewoon vanuit mezelf en van de mensen en de natuur om me heen.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Vaak wel. Dan maak ik een moodboardje en werk ik vanuit daar iets uit, maar soms nodig ik ook wel is een model uit en dan gaan we lekker inproviseren.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Natuurlijk bewerk ik mijn foto's, Maar wat ik er nu precies aan doe verschilt.

Natuurlijk de 'standaard' bewerkingen als het licht en de kleur een beetje aanpassen, maar vaak ook de huid retouchen.

zelfportret

Laura Theys ( mua Nicole Geheniau )

Imke Meulman (mua Nicole geheniau)

Imke Meulman

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Mijn voorkeur gaat uit naar locatie. Al doe ik toch ook best veel shoots in de studio. Het nadeel van een locatie shoot (al is deze buiten) is toch het weer waar je heel erg veel rekening mee moet houden.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Wat mij het meest aanspreekt zijn high fashion shoots, en dan nog het liefst op een mooie oude of urbex locatie. Helaas zit er niet echt iets in de buurt waar ik gebruik van kan maken, maar ik ben dan ook nog steeds opzoek.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ja, eigenlijk op nog zoveel locaties, denk hierbij aan mooie berggebieden tot in de woestijn of aan een strand met palmbomen. Mijn lijst hierbij is oneindig maar al zou ik echt moeten kiezen dan ga ik voor een strand met steen (geen zandstrand dus). en wat ik het liefst nog ooit in beeld wil brengen, is een shoot met een wild dier en een model.

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Mara Vos en Laura Theys (mua Red Key)

Laura Theys (mua Red Key)

Photo: Selma Gurbuz

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Mijn toekomst plannen zijn nog niet helemaal duidelijk, maar ik ga er het beste van maken! Binnenkort heb ik een paar leuke shoots staan dus die komen er hoe dan ook aan en ga ik wat video materiaal opnemen voor de eerste keer dus dat word nog spannend!

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Geduld is toch wel het alles belangrijkste. Ook al heb ik het nog steeds niet helemaal onder de knie. Voorheen maakte ik er een kunst van om mijn foto's binnen een week in te leveren. Dit leide af en toe tot foto's waar ik gewoon niet trots op ben. Hierbij heb ik nu veel meer geduld, ik neem meer de tijd om aan de foto's te werken en hierdoor is het resultaat ook stukken beter.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zoek vooral modellen die het net zo leuk vinden als mij. Modellen die hun passie erin leggen en er net zo hard voor willen gaan. Ook vind ik een sterke blik erg belangrijk.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Het magazine ziet er goed uit en ik geloof in een goede toekomst. Ik zie er veel bekende mensen in staan, en dat maakt het voor mij erg aantrekkelijk om er eens doorheen te bladeren. Ook is het erg leuk om er inspiratie uit te halen en nieuwe namen voorbij te zien komen.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Keep on going, never give up!

 

https://www.facebook.com/SabinevGorp

Steffie van Rooij ( mua Nicole Geheniau)

Efka Goovaerts ( mua nicole geheniau )

Annelies Coppieters (mua Nicole Geheniau)

Laura Theys (mua Nicole Geheniau )

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Annelies Coppieters (mua Nicole Geheniau)

bottom of page