top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Sacha van Manen

photography

 

 

Vertel eens wat over jezelf

 

Ik ben Sacha van Manen en wonende te Almere in Nederland en ben dus fotograaf

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

 

Ik denk nu z'on 16 jaar geleden echt serieus, al was ik mijn hele leven al met fotografie bezig, als klein meisje zag ik mijn vader al zijn foto's ontwikkelen in zijn doka en straatfotografie doen. En kreeg al vroeg een fascinatie voor fotografie.

 

Wat is je juiste doel?

 

Mijn doel is wat ik zie in mijn hoofd dat ook daadwerkelijk op foto te kunnen krijgen en dan bedoel ik niet met photoshop maar echt het licht en omgeving creëren wat het plaatje in mijn hoofd mij laat zien . En als dat weer lukt ben ik een gelukkig mens. Daarnaast de klant natuurlijk gelukkig maken. Er is niets leuker dan een positieve feedback van je klanten of de modellen die je schiet.

Model : Willeke Hoekstra - Makeup& hair : Dominique Haveman inyourfacevisagie.nl

Wat betekent fotografie voor jou?

 

Alles, het is mijn grote passie, werk en hobby, denk niet meer dat ik zonder zou kunnen leven.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

 

Ik doe mijn eigen ding en ik maak veel gebruik van aparte achtergronden, rook, gels en extreme make up maar ook de kleding koop ik vaak zelf . Dus denk eerder dat je dat een ander moet vragen die mijn werk kent :)

 

Waar haal je inspiratie vandaan?


Dat kan van alles zijn , iets wat ik zie op straat/buiten of in een film het kan echt van alles zijn ,  meestal popt er dan een beeld in mijn hoofd wat ik wil doen. En voor haar en make up kijk ik wel eens op pinterest voor inspiratie voor de MUA's en haarstylisten.  Of zij komen met een idee en dan doe ik daar wat bij verzinnen. Al werkt de foto het beste als ikzelf alles al in mijn hoofd heb .

 

 

By: Michel Zoeter

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

 

Ja ik bedenk dat van te voren en samen met het team maken we dan de dingen die nodig zijn.

En dat gaat meestal vrij goed. Ik werk heel vaak met Dominique Haveman een make up artist die precies weet wat ik bedoel en daarnaast ook heel creatief is. En je moet creatieve mensen in je team hebben.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?


Ik doe een nabewerking want ik fotografeer alleen mensen   dus gewoon de standaard beauty retouch dingen en contrast extra erin. Ik vind als je een goede mua hebt en goed licht dan hoef je er niet zoveel extra aan te doen.
En heel soms speel ik wel eens met een foto en maak ik er heel iets anders van maar als dat 10 keer is voor gekomen in de jaren is dat veel . Ik maak liever een achtergrond en de effecten dan het erin te shoppen, in ben een fotografe dus ik vind het veel leuker omdat te maken dat het echt is .

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

 

Tja ik zeg toch echt 50/50  buiten schieten is heerlijk ( behalve het slepen met de zware spullen ) en zo mooi want die achtergrond kun je nergens kopen . Maar ja in de studio creëren vind ik ook altijd leuk.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

 

Locaties vind ik toch echt het leuks tijdens het gouden uur, duinen , bos vind het allemaal mooi.  En onderwerpen zijn toch echt de extreme shoots,  extreme make up , extreem haar en daar iets bijzonders van maken. Maar ook hou ik erg van fashion maar dan niet standaard !

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

 

Oud Kasteel, Woestijn in Dubai, oude fabriek, hoog in de bergen in de sneeuw,  ik kan wel een hele waslijst maken vooral met landen.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

 

In al de jaren dat  ik fotografeer is dat echt licht en hoe met het licht te spelen , dat verveelt nooit , als je licht kunt lezen dan kun je zoveel gave dingen doen en creeren.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

 

 Ik ga gewoon door met wat ik al jaren doe , en dat is gewoon maken want ik wil maken en zelf mooi vind.

Model : Freeke den Dulk

Makeup& hair : Dominique Haveman inyourfacevisagie.nl

Model : Heleen ten Kate
Makeup& hair : Dominique Haveman inyourfacevisagie.nl

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?


Ervaring of  een natuur talent of gewoon iemand die iets aparts heeft dat mij aanspreekt,  maar wel  iemand die echt kan poseren en expressies heeft.  Ik zoek altijd een bepaald model voor het thema. Wat niet altijd even makkelijk is . Ook vind ik het  belangrijk dat ze een positieve instelling hebben
 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?


Ik vind het er heel goed uitzien, had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord, maar onder de indruk van de site en het magazine.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

 

Alleen dat ik erg  trots op de modellen waarmee ik zover hebt gewerkt.
Ik kan werkelijk zeggen dat ik alleen maar leuke/lieve en gezellige dames en heren heb gefotografeerd en meestal een top sfeer. En dat is echt belangrijk voor een shoot dat de sfeer al goed is.
En verder kom goed voorbereid op een shoot, lees goed oproepjes, en reageer alleen als je de vereiste kwaliteiten bezit. En voor de rest gewoon doorgaan met wat jullie doen !

 

https://www.facebook.com/sachavanmanenphotography/

http://www.ismstudio.com/

 

Model : Alina van der Meulen - Makeup& hair : Erika Wagner Artistry

Model: Esme Celene
Makeup& hair : Dominique Haveman inyourfacevisagie.nl

Model : Alina van der Meulen
Makeup& hair : Dominique Haveman inyourfacevisagie.nl

bottom of page