top of page

Interviews  / Stories

Sandro M. Villanueva

Vertel eens wat over jezelf...

Mijn naam is Sandro, ik komt uit Peru en woon in Apeldoorn,ik ben getrouwd en vader van een meisje van 7 jaar oud;  Op dit moment fotografeer ik met modellen ( van modellenbureaus) en met veel beginnende modellen,  dit doe ik met veel motivatie en plezier.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

ik ben vorig  jaar begonnen met fotografie  ( juni -2014 ), toen ik op mijn werk tijdens een vergadering hoorde dat het post bedrijf waar ik nog steeds werk veel medewerkers zou gaan ontslaan. Toen bedacht ik om een andere beroep te beginnen, eind mei 2014 kocht ik mijn allereerste digitale camera ik  wist helemaal niets over digitale cameras,diafragmas,sluitertijd,Isos,lenzen,softbox,flitsers,Photoshop,Lightroom,enz. dat alles was nieuw voor mij !!!

Alles wat ik tot nu toe weet over fotografie heb ik via Youtube en met boeken over fotografie geleerd... Ik heb geen opleiding ergens over fotografie gedaan,behalve een basis cursus aan de Fotovakschool .

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is dat elke foto die ik maak , elke  foto moet  zijn eigen identiteit krijgen,elke foto MOET anders zijn.  Ik hou ervan  om te shooten met de modellen en dat is wat ik leuk vind !!! De interactie met de modellen, visagisten,stylisten,en ontwerper,dat ik vind zo gaaf ,zo bijzonder leuk dat een groep mensen  samenwerken om een mooie foto neer te zetten.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij een manier waarop ik mijn creativiteit kan laten gaan. Als ik op internet foto's zie van andere fotografen wordt ik daardoor geinspireerd.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik denk dat elke fotograaf zijn/haar eigen stijl heeft. op mijn fotos ik gebruik bij voobeeld graag felle kleur

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Ik denk dat het belangrijkste is dat ik veel technieken van fotografie geleerd heb in zo'n  korte tijd.

Modellen : Faye Hoek / Al'ona Buzhyn Visagist : Elliet Martinez
Stylist: Michel Thornton

Model: Liza van Sonsbeek Make up: Elliet Martinez

Stylist: Michelle Thornton

Modellen : Ghislaine Ase / Al'ona Buzhyn
Visagist: Elliet Martinez Stylist: Michelle Thornton

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik bekijk  altijd het  werk van verschillende fotografen op internet en in boeken en ik bekijk videos van mode fotografen en de manier waarop zijn professioneel hun werk doen een daardoor krijg ik veel inspiratie.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ja,ik doe altijd , een paar dagen antevoren voor een shoot kijk ik mijn moodboard en  kijk ongeveer welke stijl op mijn foto wil neerzetten qua kleur,verlichting,etc 

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja, ik bewerk mijn foto’s, al mijn fotos maak ik in Raw. In de tijd dat ik bezig ben met fotografie heb ik Photoshoop gebruikt  en veel Lightroom,

Ik heb meer dan 250  presets voor lightroom zelf gemaakt, dus ik ga volgend jaar mijn presets delen via internet,leuk toch?

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik kom uit en warm land uit Zuid-Amerika,we zijn gewend bijna de hele dag om buiten te zijn, dus ik probeer altijd buiten te fotograferen, In de studio fotoshoots doen, vind ik ook leuk. Samen met een andere fotograaf heb ik een studio in Amsterdam,dus als het regent of winter is gewoon in de studio shooten.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Qua locaties werk ik vaak in grote parken of  bossen, dat kunnen jullie zien in mijn portfolio. 

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou echt eens naar Peru willen om daar te fotograferen bij de INCAS ruïnes.Dat vind  ik een te gekke plek om daar mooie fashion fotos te kunnen maken, trouwens mijn landgenoot en fotograaf MARIO TESTINO heeft daar een special VOGUE editie gemaakt.

 

Model : shannon Kersten  Design: Carmichael Byfield
Visagist: Wout Philippo/ Elliet Martinez  Stylist: Caroline Karte

Model: Demi Leussink  Visagist: Elliet Martinez
Design: Carmichael Byfield  Stylist: Caroline Karte

Model: Lola Slager’

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik wil graag volgend jaar  twee of drie  catwalk , make up en testshoots workshops organizeren voor beginnende modellen in mijn studio of een andere lokatie. Ik wil graag veel beginnende modellen helpen om goed voor de camera te staan. Dat ik doe meestal gratis elke twee manden in mijn studio met een groep van 8 of 10 modellen. 

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Allereerst en het meest belangrijk voor mijn foto's , zoals ik altijd zeg tegen de modellen die voor mijn camera staan is : DE BLIK. ten tweede : de Gezichtuitdrukking  ten derde : de Poses. Als het  model super erg mooi is maar geen uitstraling heeft,  zegt ik  : " sorry vandaag ga ik met jou alleen pasfotos maken verder niets "

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het zo leuk  dat jullie een plek geven aan verschillen mensen die in de mode wereld bezig zijn.

 

 Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Modellen of beginende modellen kunnen altijd op mijn Facebook,Instagraam of website kijken en een berichtje sturen als zin hebben om een leuke samenwerking te maken

 

https://www.facebook.com/Sandro.M.Villanueva

http://www.sandromvillanueva.nl

Model : Jaime Tieman  Stylist: Michelle Thornton
Visagist/Hair : Elliet Martinez

Model: Laura Roos  Design/ Stylist : Monique Désar
Visagist : Elliet Martinez

Model:Faye Hoek  Visagist : Wout Philippo
Stylist: Marjolein Aurora

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page