top of page

Interviews  / Stories

Sara Summer

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Sara en ik ben 20 jaar. Ik woon momenteel in Leeuwarden, maar ben van plan eind dit jaar te verhuizen naar Londen. Daar ga ik samenwonen met mijn vriend. Naast mijn modellen werk volg ik de studie pedagogisch medewerkster, ik loop daarom drie dagen in de week stage bij een speelleergroep/kinderopvang en ga nog twee dagen in de week naar school. In juni 2016 zal ik mijn diploma in ontvangst nemen en ben ik van plan, naast mijn modellenwerk ook te gaan werken bij een kinderopvang in Engeland. Naast mijn werk en studie besteed ik veel tijd aan mijn familie, vriend (verloofde) en vriendinnen. Een heel belangrijk ding in mijn leven is muziek en dans. Hier vind ik na en buiten mijn werk om mijn rust in.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Vroeger heb ik vaak nagedacht over deze vraag. Sinds een paar jaar weet ik het antwoord: Niks, ik zou niks aan mezelf willen veranderen. Waarom niet? Omdat ieder mens uniek is, je bent zoals je bent en wie je bent. Waarom zou je dat willen veranderen? Of moeten veranderen? Het belangrijkste in het leven is gezondheid, liefde en geluk. Ik ben met alle drie gezegend dus ik vind dat ik niks te klagen heb.

 

Hoe ben je begonnen als model?
Toen ik net 16 jaar werd, ben ik begonnen achter de kassa bij de Albert Heijn. Daar ben ik des tijds gevraagd door een visagist genaamd Jannie Bosma, ze vroeg of ik eens model voor haar wilde zitten voor haar visagiste opleiding bij Facefacts Academy. Na afloop van de les was er een kleine shoot. Na het op facebook plaatsen van deze foto, explodeerde mijn inbox. Zowel aanvragen van fotografen als visagisten. Vlak daarna heb ik een shoot gedaan met Monique Zomer, na het plaatsen van deze foto’s is alles eigenlijk pas echt begonnen. De eerste twee jaar ben ik vooral bezig geweest om mijn portfolio te vullen. En sinds de afgelopen twee jaar ben ik echt werkzaam als model voor opdrachten, magazines, shows en zelfstandig.

 

Fotograaf: Monique Zomer - Visagist en haar: Mirjam van Wiggen
Designer: Femke Lootsma

Fotograaf: Jack Russell - Visagist en haar: Pier Angela
 

Fotograaf: Jack Russell - Visagist en haar: Pier Angela
 

Wat denk je van het werk als model?
Ik geniet volop van mijn modellenwerk. En ben ontzettend dankbaar dat het zover heeft mogen komen. Het is een keiharde wereld. Hard werken, lange dagen, veel reizen en je moet af en toe een knop omschakelen in je hoofd. Maar ik geniet met volle teugen, heb de juiste mensen om me heen en ontzettend veel support.

 

Wat is uw schoonheid regime?
Ik zorg goed voor mezelf. Gebruik de juiste producten voor mijn huid, ik ga naar de sportschool, let op mijn eten en slaap voldoende. Ook heb ik het geluk dat ik van mijzelf een hele egale huid heb en niet mag klagen over mijn lichaamsbouw.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Qua modellenwerk heb ik besloten het te blijven doen zolang ik ervan geniet. Aangezien ik heel graag wil werken binnen een kinderopvang, zal ik deze twee banen graag willen combineren. Ik leef met de dag en zie wel wat de toekomst mij brengt.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Mijn favoriete ervaringen zijn. Een tour in Londen van afgelopen jaar, waar ik zelfstandig met mijn vriend een hele mooie locatie had geboekt en op locatie met vele fotografen heb gewerkt. En mijn bezoek aan Portugal afgelopen januari voor het merk BLACK BY K&M, hier hebben we hele gave foto’s gemaakt voor de nieuwe collectie en een ontzettend leuke tijd gehad met het team.

Fotograaf: Martin Bierman
Visagist en haar: Henriette Brink

Fotograaf: Martin Bierman
Visagist en haar: Henriette Brink

Fotograaf: Martin Bierman
Visagist en haar: Henriette Brink

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Nooit opgeven! 'Waar een wil is, is een weg', maar jij moet het voor jezelf waarmaken! Je moet sterk in je schoenen staan en niemand over je heen laten lopen. Het is een moeilijke en harde industrie soms, niet altijd zo mooi als het lijkt vanaf de buitenkant. Maar met de juiste mensen, veel motivatie en de wil om je doel te bereiken, is het een prachtig leven.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het modellenland magazine er goed uit zien. Leuk hoe jullie dit zo doen voor modellen, fotografen en visagisten. Zeker voor mensen die net zijn begonnen, zo krijg je de kans eens wat meer over jezelf te vertellen.

 

 

https://www.facebook.com/saarsummer

Fotograaf: Richard Wakefield - Visagist en haar: Pier Angela

Fotograaf: Jack Russell - Visagist en haar: Pier Angela

Fotograaf: Jack Russell - Visagist en haar: Pier Angela

Fotograaf: Rene Veldhuis - Visagist en haar: Jannie Bosma - Collectie: BLACK BY K&M

Designers: Myra de Ruiter en Klaes Boersma

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page