top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Sharon Vandenabeele

Kun je ons iets vertellen over jou?


Mijn naam is Sharon Vandenabeele, ik ben 25 jaar en afkomstig uit Ronse.

Ik begon 4 jaar geleden aan missverkiezingen en heb enkele prijzen in de wacht gesleept. Nu ben ik trots te kunnen vertellen dat ik Reina Petite Bélgica Intercontinental 2015 ben en daardoor België mag vertegenwoordigen in Costa Rica in september. Spannend!

Daarnaast hou ik enorm veel van muziek, winkelen, reizen en uiteraard modellenwerk. Ik poseer vooral als fotomodel, maar ondanks mijn lengte mag ik nu en dan ook een catwalk meelopen en ook dat vind ik fantastisch.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

 

Als ik echt iets zou moeten veranderen dan zou ik vooral gaan voor de lengte. Met mijn kleine 1m60 word ik heel vaak (onterecht) benadeeld, dan mag er 10-12 cm bij. Maar eigenlijk heeft iedereen wel 'minpuntjes', niemand is perfect en dat zorgt net voor diversiteit. Ik ben uniek en denk vooral aan de gedachte: 'Liever iets minder aan het uiterlijke dan aan het innerlijke', want met een rotkarakter ben je ook niets.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik heb een zware tijd meegemaakt en poseren was mijn uitlaatklep. Het was mijn manier om eventjes alles te vergeten. Je leert snel verschillende fotografen kennen en dergelijke en dan gaat de bal aan het rollen. Ondertussen poseer ik ruim 4 jaar.

Photo; Celine de Caluwe - Mua: Gladys Ferro

Photo: Daniel Doyen Visagie/haar Marinela Dimitrova

Wat denk je van het werk als model?

 

Ik zou het super vinden om meer opdrachten te krijgen, maar pas op: een professioneel model heeft het echt zwaarder dan dat we soms denken. Letten op het gewicht, amper tijd voor vrienden en familie, lange werkdagen, enz. Het professionele hoeft voor mij niet.

Het is goed zoals het is: nu en dan een opdracht, hele leuke samenwerkingen waarbij ik toch nog een stabiel leven heb met vrienden en familie. Ik zou het wel super vinden mocht ik meer opdrachten hebben met fotografen die mijn portfolio kunnen verbeteren. Ik zou graag meer fashion doen en meer unieke locaties.

 

Wat is uw schoonheid regime?


Het belangrijkste is dat ik gemiddeld 2 liter water per dag drink. Frisdrank en ongezond eten probeer ik te vermijden, maar als ik er echt zin in heb zal ik het niet laten. Ik reinig ook goed mijn huid, want dat is belangrijk voor later.

 

 

By: Michel Zoeter

Wat zijn je plannen voor de toekomst?


Alles zijn gang laten gaan in de hoop dat ik nog lang kan genieten van modellenwerk. Daarnaast wil ik heel graag een goede opleiding visagie gaan volgen zodat ik dat erbij kan nemen. Misschien ook nu en dan foto's maken, maar dat is een verre gedachte want ik wil heel graag zelf blijven poseren.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 

De samenwerkingen op zich met sommige teams, zowel bij fotoshoots als catwalks. Shoots op zich zijn meestal een leuke ervaring, maar nadien kijk ik toch altijd uit naar de beelden.

Mijn titel 'Queen of Belgium 2012' was zeker ook een moment dat ik nooit zal vergeten. Na het zware werk was het de kers op de taart. Nu kijk ik enorm uit om te vertrekken naar Costa Rica voor Reina Intercontinental 2015, maar eerst wil ik me 200% voorbereiden.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

 

Het is heel belangrijk om eerst na te gaan met wie je gaat samenwerken. Helaas is niet iedereen even correct in dit wereldje. Doe ook enkel wat je zelf wilt doen. Het heeft geen zin om aan iets te beginnen waar je een slecht gevoel bij hebt, want dat lees je toch af van je lichaamstaal.

 

https://www.facebook.com/sharon.vandenabeele.14

Fotografie Deflyne Coppens - Visagie Noëmi Hazanas Escobar 
 

Fotografie Deflyne Coppens - Visagie Noëmi Hazanas Escobar 
 

bottom of page