top of page

Interviews  / Stories

Ik ben Stefanie de Bruijn en ben werkzaam als allround Make-Up & hair Artist.
Naast mijn werk als make-up artist ben ik ook werkzaam als gastvrouw en leiding gevende in de horeca. Daarnaast heb ik een vriend en 2 hele lieve katjes.

Vanaf kind af aan was ik al bezig met make-up en schmink. Ik ben altijd al erg creatief geweest. Mijzelf maar ook andere opmaken vond ik geweldig. Ik ben begonnen met een opleiding voor binnenhuis architectuur. In 2006 heb ik hiervoor mijn diploma behaalt. Helaas zag ik mijzelf niet 5 dagen in de week ontwerp tekeningen maken en ben toen een andere opleiding gaan zoeken.

Zo ben ik in 2007 gestart met de opleiding allround make-up and hair design aan het RijnIJssel te Arnhem. Deze heb ik in 2011 met een diploma afgesloten. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met stage opdrachten maar ook veel geleerd van leeraren die zelf in het vak zitten. Zo vond ik special FX helemaal geweldig en kon daar helemaal in los gaan!

Vanaf het begin van de opleiding zijn er al veel leuke projecten geweest. Zoals werken bij de Halloween Fright Nights in Walibi. Hier heb ik 3 stage jaren gedraaid en een jaar in dienst. Ook heb ik met veel mooie mensen mogen samen werken. Sano Wahyudi (make-up artist, stylist, designer en fotograaf) is een van die personen waar ik veel van heb mogen leren! Mijn inspiratie haal ik uit alles wat ik om mij heen zie. En word 100% gesteund, gestimuleerd en gemotiveerd door mijn lieve vriend en familie!

Momenteel is het erg moeilijk om door te breken als make-up artist. Dit omdat er nu zoveel opleidingen en cursussen worden aangeboden. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je iets wilt bereiken je daarvoor moet gaan. Want voor een volhouder is er geen weg onbegaanbaar! Niets is beter als je van je passie je werk kunt maken! I love my Job!

Make-Up & hair Artist Stefanie de Bruijn
 

Model: Lene Vlassak Mua: Stefanie de Bruijn

Model: Marissa Jordens Mua: Stefanie de Bruijn

Als make-up artist houd ik ervan als modellen of fotografen mij benaderen met hun eigen idee. Ik houd van uitdagingen, die houden mij scherp! Ik werk ook graag met een moodboard die je een bepaald gevoel geeft, zodat ik mij kan inleven om iets te creëren in dat thema past maar wel met mijn eigen tutch. Maar om zelf iets te bedenken vind ik ook niet erg.

 

Qua make-up gebruik ik verschillende merken. Waaronder MAC, Make-up studio Kryolan. Ik heb van elk merk merk wel een product die ik fijn vind. Zo gebruik ik veel losse oogschaduw poeders van make-up studio, maar vind daar en tegen de blush van MAC weer geweldig. Qua schmink en special FX heb ik veel van kryolan en Mask Menia.

 

Ik zou heel graag nog eens willen werken voor een internationaal bedrijf. Denk aan een fashion show, of een commurcial. Maar ik wil altijd blijven groeien. En er 100% voor blijven gaan. Ik geloof niet in het febeltje dat sommige dingen gewoon op je pad komen. Ik weet dat je hard moet werken om te blijven groeien en jezelf te blijven verbazen!

 

Uiterlijk is in deze tijd erg belangrijk. Tegenwoordig hechten veel mensen waarde aan hoe ze eruit zien en wilt iedereen eruit zien als model. Door de media is het gemakkelijker om thuis zelf te leren hoe jij jou gezicht het mooiste uit kan laten komen. Denk aan make-up tutorials op youtube.  

Model: Laure Theys - Mua: Stefanie de Bruijn - Bloemstuk: Alexia Polichronis

Model: Amber Mickers- Foto: Kiki Janssen (de Kiekjesfabriek)

Wat ik nog wil meegeven aan de mensen in de modellen wereld is vergeet niet om dicht bij zelf te blijven. Blijf doen wat je leuk vind en waar jij je lekker bij voelt. Je leeft maar 1 keer en daar moet jij van genieten!

 

Wat vind je van het Modellenland Magazine?

Modellenland magazine is een leuk modern magazine. Ik vind het leuk en interessant om de verhalen van jong talent en ervaren talent te lezen. Over hoe zijn begonnen en hoe hun tegen het vak aankijken. Daarnaast kan je veel inspiratie uit het magazine halen. Het zou misschien leuk zijn als er bijvoorbeeld nog een stukje over tips en tricks in komt. Zodat we ook van elkaar kunnen leren. Nederland is wat dat betreft zo verzadigd. En er is veel concurrentie. Mijn tip is: Concurreer elkaar niet kapot! Help elkaar en gun elkaar!

 

Liefs,

Stefanie de Bruijn

www.dreamare.nl

Model: Peggy Adelaars Fotografie: Frank Malipaard (FM Fotografie)

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page