top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

In the spotlight: Winner of the month Stefanie Lacante

Stefanie Lacante uit Ieper is de winnaar van deze maand en won dus haar eigen modellenland magazine “in the spotlight”. In issue3 gaf ze al een uitgebreid interview. We kozen voor haar, door haar uitgebreid portfolio en de vele thema gerichte shoots.

Het is altijd leuk iemand te zien die er elke keer in slaagt haar eigen ideeën uit te werken.

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Stefanie Lacante en ik woon in de provincie West-Vlaanderen. Ik woon er samen met mijn vriend waarmee ik reeds 8 jaar samen ben.
Binnenkort verjaar ik en mag ik maar liefst 30 kaarsjes uitblazen!

In het dagelijks leven heb ik mijn eigen kinderopvang waar ik iedere dag tot 8 kindjes welkom mag heten. In het weekend vind ik het dan weer leuk om eens buiten te komen, nieuwe mensen te leren kennen en met een geweldig team een leuke shoot uit te werken.

Een andere hobby van mij is het maken van moodboards. Ik krijg er vaak complimentjes over en ik kan er mijn creativiteit volledig in kwijt. Deze boards visualiseren wat ik niet onder woorden kan brengen en waar ik in een shoot graag naar toe zou willen streven.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
 
Ik ben nogal kritisch op mezelf en ik zou wensen dat dit wat minder het geval was! Het is nooit goed genoeg voor mezelf en ik wil steeds de lat hoger leggen. Dat is niet altijd gemakkelijk en is op zich best wel vermoeiend.

 

Hoe ben je begonnen als model?

 

Zeven jaar geleden kwam ik een modellensite tegen op het internet waar je gratis foto’s kon uploaden. Ik vond het spannend om dit eens uit te proberen en maakte gauw mijn eigen profiel aan. Na het plaatsten van enkele foto’s kwam ik al snel in contact met enkele fotografen die wilden samenwerken.

 

Mijn eerste shoots waren –achteraf bekeken toch- wel héél amateuristisch. Ik had immers nog totaal geen ervaring en wist ook niet wat er echt van me voor de lens verwacht werd. In die periode probeerde ik zelf zowel mijn make-up, mijn haren als mijn eigen styling in orde te brengen. Na verloop van tijd wilden ook enkele MUA’s samenwerken, wat meteen een interessante meerwaarde gaf aan de foto’s. Hoe vaker ik ‘op shoot ging’, hoe vlotter de shoots zelf begonnen te verlopen, wat wel een boost gaf aan mijn zelfvertrouwen natuurlijk. Als gevolg daarvan verwachtte ik dat bij komende shoots de lat telkens net dat ietsje hoger kwam te liggen.

 

Naarmate je langer bezig bent en reeds een interessant portfolio hebt opgebouwd, merken mensen jouw werk meer en meer op. Dit leidde ertoe dat ik met steeds professionelere fotografen, muah‘s en stylisten mocht samenwerken. Ik ben al deze mensen daarvoor nog steeds enorm dankbaar. Ze hebben me geholpen om te komen tot waar ik nu sta…., volgens mij toch best wel een paar trapjes hoger op de ladder dan waar ik ooit als ‘groentje’ gestart ben. En zie eens, vandaag vind je mij terug in een supercool magazine met een reeks foto’s waar ik best wel fier op ben!

 

 

 

 


 

 

Photographer: Arrien van Vliet - MUA/Styling: Coralie Verbruggen- Hair: Nadia Mazzaccaro

Fotograaf: Stefaan Achtergael - Muah: Josephine Mellaerts

 

Wat denk je van het werk als model?

 

Ik vind het modellenwerk héél leuk om te doen en het is dan ook een echte passie van mij geworden! Je komt steeds in contact met nieuwe mensen, je komt op nieuwe plaatsen en ik kan er meteen ook mijn gevoel en mijn creativiteit in kwijt. Maar toch is het zeker niet te onderschatten want eigenlijk ben je er wel dag en nacht mee bezig…tenminste, als je net zo gedreven bent als mij.


Wat is uw schoonheid regime?

 

Ik eet veel groente en fruit en ik houd er rekening mee dat ik voldoende water drink! Qua ontspanning is het een gezonde gewoonte van me geworden om ’s avonds met mijn vriend een stevige wandeling te maken om op die manier fit te blijven.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

 

Ik wil graag nog enkele supergave shootideetjes uitwerken, die reeds lang in m’n hoofd rondspoken. Welke dit precies zijn, zal ik hier natuurlijk niet uit de doeken doen. Dat blijft nog even top secret!

 

Ook wil ik mij binnenkort met fotografie  bezighouden. Pasgeboren baby’tjes vastleggen op de gevoelige plaat lijkt mij een leuke uitdaging. Newborn Photography spreekt me echt enorm aan en sluit bovendien mooi aan bij mijn job als kinderverzorgster.

Fotograaf: Daniel Doyen - Muah: Sandrine Coutelier
Juwelen: Ada Boer AdaJewelry

 

Photo: Paige Addams Photography - Mua&h: Coralie Verbruggen - Styling: Leyla Frantzen

Fotograaf: Ricardo Poggi

By: Michel Zoeter

MUA Mirjam van Wiggen - Model Noëlla Mawuenyega

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 

Dat zijn er eigenlijk al te veel geworden om hier allemaal op te kunnen noemen! Samen met een geweldig team een shoot voorbereiden en dan de dag zelf uitwerken met nadien prachtige resultaten als gevolg is voor mij al een heus feest.

Na al die jaren shooten zijn er geweldige vriendschappen ontstaan, waardoor ik vaker samenwerk met dezelfde mensen. Dat leidt er toe dat een shoot eigenlijk telkens op dolle pret uitdraait.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

 

Met een flinke portie motivatie kom je al een héél eind weg! Laat je bovendien zeker niet van je stuk brengen als je eens negatieve commentaar te horen krijgt, want deze feedback helpt je groeien als model én als persoon. Remember: de aanhouder wint! Blijf dus geloven in je eigen kunnen. Tot slot geef ik iedereen het advies om gewoon jezelf te blijven.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

 

Ik vind het modellenland Magazine super en het is vooral een leuke manier om met andere fotografen en modellen in contact te komen, alsook met hun werk. Het is zeker en vast de moeite waard om de komende edities van jullie magazine in de gaten te houden. Voor mij is het dus zeker een eer om in jullie magazine te mogen verschijnen!

 

https://www.facebook.com/stefanie.lacante

 

 

 


 

 

Fotograaf: Daniel Doyen - Muah: Noor Styling 

 

Fotograaf: Elmar Dam Muah: Coralie Verbruggen

 

Fotograaf: Charles van Trappen
MUAH: Bellazy - Arabic Make Up & Hairstyling

 

 

Fotograaf: Filip Moerman - Muah: Fashionatta make-up 

 

bottom of page