top of page

Interviews  / Stories

Stephan Wor

Vertel eens wat over jezelf Hee! Ik ben Stephan,

24 jaar en werk al voor het vierde jaar voor mezelf. Ik ben geboren in Rotterdam en opgegroeid in Berkel & Rodenrijs, een dorpje naast de stad. Toen ik zeventien was, ben ik bij vrienden ingetrokken en sinds die tijd woon ik in Rotterdam. Als ik niet bezig ben met fotografie houd ik me graag bezig met sporten, dansles geven en weekenden met vrienden doorbrengen. Dansen is wat ik al van jongs af aan heb gedaan. Het is begonnen met breakdance trainingen en later ben ik ook uitgenodigd om mee te doen met het selectieteam van de Hiphop les. Met deze groep mensen hebben we met wedstrijden meegedaan en er gek genoeg ook nog eens een paar gewonnen! Tegenwoordig geef ik nog breakdance les aan kinderen op de vrijdagavond.

Ook ben ik sinds kort begonnen met korte videos en vlogs maken. Op Youtube kan je mijn kanaal vinden onder de naam Stephan Wor. Ik ben begonnen met vloggen als leuke herrinering voor later. Ik vlog dan ook vaak alleen als ik leuke dingen ga doen met vrienden of familie. Of tijdens een leuke shoot uiteraard!

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Vroeger was ik al bezig met foto's maken. Mijn tantes hadden een van de eerste digitale spiegelreflex camera's. Dat vond ik erg fasinerend, daarom heb ik mijn eigen camera gekocht op 12 jarige leeftijd, een analoge canon. Deze stond altijd op automatische stand. Mijn kat was vaak het slachtoffer voor een shoot. Ook de bloemetjes in de tuin moesten er vaak aan geloven! Zo heb ik nu een doos vol met analoge foto's van van alles en nog wat. Later op het grafisch lyceum kreeg ik mijn eerste fotografie lessen en dit heeft de hobby helemaal los geschut. Door deze lessen heb ik mijn eerste digitale canon spiegelreflex camera gekocht, de 450D. Een leuk instap model. Deze camera heeft mij de beginselen van het fotograferen bijgebracht. Toen ik eenmaal had ontdekt dat fotografie mijn passie was ben ik overgestapt van grafisch vormgeven naar de opleiding Fotografie op de fotovakschool in Rotterdam. Deze opleiding van drie jaar heeft mij veel geleerd uit alle hoeken van de fotografie. En heeft mij voor een groot deel gemaakt tot de fotograaf die ik nu ben. Uiteraard heb ik mijzelf ook veel geleerd door veel te fotograferen en te doen wat ik leuk vind!

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om met de grote namen te werken en in alle magazines te zien zijn, maar vooral om mooi werk te maken en iets neer te zetten waar ik trots op ben.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij een creatieve uitlaatklep.

Styling Kirsten Meijer mua Mirjam Meijer Model Jill Linssen

Model Lisanne de graaf mua Soraya Akkerman haar Britte Wor

Styling Kirsten Meijer mua Mirjam Meijer Model Jill Linssen

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik weet niet of mijn werk zich onderscheid van dat van een ander. Wel weet ik dat ik maak wat ik leuk vind en waar ik achter sta.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie komt overal vandaan, dit kan een magazine zijn, het internet, een film of een serie.

 

Bedenk je van tevoren wat je op de foto wilt hebben?

Vaak staat er een concept vast voor de shoot of is dit van tevoren bedacht door een opdrachtgever, maar het wil soms ook wel eens voorkomen dat we de studio in gaan en met hele verassende resultaten weer naar huis gaan.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

 

Mijn foto's bewerkt ik altijd na. Hier kunnen uren en soms wel dagen in gaan zitten. Een foto is pas af als hij perfect is.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Mijn voorkeur gaat uit naar de studio, maar vind het ook erg leuk om op locatie te fotograferen. Dat ligt natuurlijk helemaal aan het concept van de shoot.

Model Danielle van der Groef mua Soraya

zelfportret

Model Brigriet Oosting mua Soraya Akkerman

Model marciano Mulder Mua Soraya Akkerman

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Ik vind locaties met een rustige achtergrond het fijnst werken. Dit kan in een gebouw zijn maar ook in de mooie natuur of zelfs een klein stukje muur kan al genoeg zijn.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Doe wat je leuk vindt en in dit vak ben je nooit uitgeleerd.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Laatst heeft mijn werk voor het eerst in een expositie gehangen. Dit is iets wat ik graag vaker zou willen doen. En misschien zelfs wel een boek uitbrengen met al mijn werk.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het een erg leuk initiatief om creatieve mensen een plek te geven waar ze zich kunnen voorstellen en kunnen laten zien wat ze kunnen.

 

Links: Facebook: https://www.facebook.com/WorFotografie

Instagram: https://instagram.com/sworphoto/

Website: http://www.stephanwor.nl

 

email: stephanwor@gmail.com

Model Britte Wor

Model Michelle Elizabeth mua Soraya Akkerman hair Macik Bednarek Styling Leyla Frantzen

Model Lotte Spaans Mua Soraya Akkerman

Model Mieke Rozeman Styling Michelle Phaf mua Soraya Akkerman

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page