top of page

Interviews  / Stories

Interview: styliste & designer Yvonne van Ingen (Netherlands)

Vertel eens wie ben je in het dagelijks leven?

Ik ben Yvonne van Ingen, getrouwd met Sjoerd en moeder van een geweldige zoon Levi. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in een zorgcentrum voor ouderen en in de avonduren ben ik kapster en dansdocente. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf, als modeontwerpster en styliste,  waarmee ik het allerliefste bezig ben. Ja mijn weken zijn aardig gevuld.

 

Was Styliste iets wat je altijd wou worden?

Ik heb het altijd heel moeilijk gevonden om te ontdekken wat ik precies wilde worden. Ik vind zoveel dingen leuk dus daarom jaag ik mijn dromen en ideeën na wanneer ik ze heb. Mode is wel altijd mijn passie geweest.

 

Hoe begon je er aan?

Het is eigenlijk allemaal begonnen toen ik zelf een fotoshoot wilde laten doen, maar dan anders dan anders. Ik kwam met het idee om een krantenjurk te maken en deze te dragen tijdens de shoot. Dit gaf zo’n gaaf effect en dat smaakte naar meer. Na de krantenjurk volgde de meest “bijzondere” creaties, uiteenlopend van ballonnen, boomschors, filterzakjes, wattenschijfjes etc. Later na ben ik me gaan verdiepen in creaties van stof om mijn ontwerpen en uitwerkingen voor een breder publiek toegankelijk te maken.

 

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeën?

Ik heb zeker hele gave projecten mogen uitwerken. Zo heb ik mijn eigen mode-evenement georganiseerd, ook  heb een filterzakjescreatie mogen ontwerpen voor een filterzakjesfabriek, heb met verschillende topfotografen mogen samenwerken en ga zo maar door… maar het leukste project staat op de planning voor volgend jaar zomer en dat is dat ik een trouwjurk mag ontwerpen! De eerste Fantasy Design trouwjurk!! Dat is echt een droom die uitkomt, en hopelijk volgen er meer..

 

De ideeën komen zodra je me stoffen en een paspop geeft. Ik begin er gewoon aan en dan komt de rest vanzelf. Mocht ik even inspiratieloos zijn ga ik naar buiten of duik ik het internet op. Mensen, kleuren, vormen en materialen geven me dan nieuwe energie.

 

Vind je dat er als Styliste nog een toekomst is?

Jazeker, maar je moet je kansen zelf creëren en pakken en er knetterhard voor werken!

 

Hebben fotografen en modellen eigen ideeën en vind je dit dan een uitdaging?

Er zijn zeker fotografen en modellen die eigen ideeën hebben. Ik luister hier goed naar en gebruik deze om een nog beter resultaat neer te zetten.

Het houdt het werk ook uitdagend en afwisselend.

 

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Beide. Moodboards zijn vooral handig om op afstand op dezelfde lijn te komen met de opdrachtgever. Zo weten we allebei welke sfeer het moet gaan uitstralen, maar aan de andere kant doe ik ook graag m´n eigen ding. Ontwerpen doe ik vanuit mijn eigen creativiteit, zo blijf ik het dichtst bij mezelf en ontstaan er de mooiste Fantasy Designs.

 

Hoe gaat een styliste juist te werk?

Ik werk op meerdere manieren. De eerste is dat een fotograaf mij vraagt voor een bepaalde shoot en ik dan pas ga kijken wat daarbij past. Afhankelijk van het model, de locatie etc.

Een andere manier (en daar gaat mijn voorkeur naar uit) is juist het omgekeerde..

Ik maak een creatie en ga daarbij een model, fotograaf en locatie zoeken. Hoe het er uit moet komen te zien komt tijdens het ontwerpen stukje bij beetje in me op..

 

Nog een andere manier van werken is dat een klant met ideeën komt en we deze samen gaan uitwerken, zoals de bruidsjurk.

 

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Uiteraard staat de bruidsjurk op dit moment bovenaan het lijstje en daarnaast ga ik ervoor zorgen dat mijn bedrijf nog mooier en groter zal groeien.

Stiekem zou een eigen kledinglijn natuurlijk ook een droom zijn die uit zou komen.

 

Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi kleden.

Dit vind ik lastig omdat natuurlijk lang niet iedereen met de mode mee gaat en dezelfde smaak heeft. Ik vind het heerlijk om een dagje op een terras te zitten om dit allemaal te bewonderen. De uiteenlopende kledingstijlen houden het zeer boeiend om naar te kijken.

 

Wat vind je van de mode tegenwoordig?

Is er dan zo iets als 1 mode??

Gelukkig is de mode tegenwoordig zo gevarieerd dat er voor iedereen wat te vinden is.

Persoonlijk ben ik zelf helemaal fan van Nikkie Plessen, zij kan mij wel inspireren en weet in mijn ogen precies hoe de mode hoort te zijn.

 

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

`Think out of the box` , ben jezelf en doe vooral wat je leuk vindt!

‘If you can dream it, you can do it’. Dat is mijn motto!

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Erg mooi!! Mooie opzet, overzichtelijk en ik vind het een eer hier deel van uit te mogen maken.

 

Heel veel creatieve groeten

Yvonne van Ingen

Fantasy Design

fantasy.design@outlook.com
https://www.facebook.com/Fantasy-Design-1436531576641897/
Instagram: fantasydesign2015
www.fantasydesign.info
http://linkedin.com/in/yvonne-van-ingen-99492911a

 

bottom of page