top of page

Interviews  / Stories

Interview: Styliste Saron van de Laar (Netherland)

Kun je ons iets vertellen over jou?

“Na een jaren te hebben gewerkt in de zorg & welzijn heb ik in 2016 besloten om mijn hart te volgen en mijn passie voor mode om te zetten in een carrière als fashion stylist. Ik ben begonnen als assistent stylist voor o.a. Grazia en Marie Claire waarna ik momenteel druk bezig ben met mijn eigen producties. Ook mijn liefde voor winkelen komt als freelancer helemaal tot zijn recht door mijn klanten passend advies te geven als personal shopper.”

 

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

“Het klinkt misschien heel matrealistisch maar ik zou wat meer financiële vrijheid willen hebben. Momenteel kost mijn werk me meer dan het oplevert, en alhoewel ik super dankbaar ben dat ik mijn droombaan mag uitvoeren, zou het me een stuk meer rust geven als ik niet wanhopig opzoek moet naar inkomen. Ik zou op die manier meer mijn creativiteit kunnen uiten in plaats van ‘klusjes’ doen die eigenlijk niets met mijn missie te maken hebben.”

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goede?

“Ik beschrijf mijn goede eigenschappen liever als mijn kracht, en mijn kracht is absoluut mijn enthousiasme. Ik ben eigenlijk altijd positief en opgewerkt en kleine tegenslagen krijgen me niet klein. Verder zie ik mezelf als een sociaal en vriendelijk mens met onwijs veel geduld. Ik ben behulpzaam en zet mezelf vaak op de tweede plaats. Helaas word van deze eigenschappen nog al eens misbruik gemaakt. Eigenlijk zijn mijn goede eigenschappen tegelijkertijd mijn valkuil, aan mij de taak om hier een goed balans in te vinden.”

 

Hoe ben je begonnen als stylist?

“Zoals ik hiervoor al beschreef is mijn route niet het standaard ‘school à werk’ pad geweest. Ik ben altijd al een creatieveling geweest en als klein meisje was ik er ook van overtuigd dat ik later ‘modeontwerper of illustrator’ zou worden. Toen ik eenmaal mijn beroepskeuze moest maken, koos ik de veilige weg door een opleiding te volgen die me toen bereikbaar leek. Als ik er nu over na denk is het eigenlijk gek geweest dat ik ooit voor de zorg heb gekozen. Ook al heb ik altijd met liefde voor mijn patiënten gezorgd, mijn creatieve vingers bleven jeuken en ik doe nu eigenlijk waarvoor ik altijd bestemd was. Dit klinkt misschien een beetje zweverig maar ik geloof dat iedereen een bestemming in het leven heeft en de mijne heb ik nu gevonden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er nu al ben. Ik heb nog een heleboel te leren en iedere dag inspireert me om beter te worden.”

 

Wat denk je van het werk als stylist?

“Het is een gekke wereld. Ik heb al gemerkt dat het voor de buitenwereld één grote glitter en glamour wereld lijkt, maar ik heb het tegendeel hiervan al meermaals ondervonden. Het is een harde wereld waar ‘zien en gezien worden’ een grote rol speelt. Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet, als je geen groot netwerk hebt of door de juiste influencer wordt ontdekt, moet je heel hard werken om je doel te bereiken. Ik kan me zomaar voorstellen dat menig stylist-in-spee na een tijdje is afgehaakt omdat zijn/haar werk gewoon  niet gezien of begrepen wordt. Wat jammer is, want dit zijn vaak de unieke persoonlijkheden die het werk zo inspirerend maken.”

 

Wat is uw schoonheid regime?

“Ook al sta ik zelf niet voor de camera, ik vind een gezonde levensstijl super belangrijk. Ik ben voor mijn werk veel onderweg of hele dagen in een fotostudio. Ik neem dan ook altijd een stevig ontbijt omdat ik niet altijd kan plannen wanneer ik mijn volgende maaltijd kan nuttigen. Op de set ben ik continu in beweging, wat ik heerlijk vindt want stil zitten is echt niets voor mij. Daarom ga ik ook altijd, wanneer ik weer eens een dag met de auto door Amsterdam naar PR bureaus heb gereden, lekker hardlopen of wandelen om zo alsnog mijn dagelijkse beweging te halen. Daarnaast ga ik ieder week naar mijn Poweryoga klasje om even volledig tot rust te komen en tegelijkertijd actief bezig te zijn. Ik merk dat ik het soms ook echt nodig heb om even afleiding te zoeken in deze onmogelijke posities. Ook let ik heel nauwkeurig op mijn voeding. Ik ben vegetarisch en verkies een lekkere salade eigenlijk altijd boven patat of pizza. Daar komt nog bij dat ik allergisch ben voor cacao, dus chocolade zit er al mijn hele leven niet in. Geen gemis, alleen in kilo’s haha.”

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Poeh, ik heb er zoveel! Ik ben naast een harde werker ook een dromer en mijn grote wens is een eigen evenement organiseren waar duizenden mensen op af komen om een dagje op en top gekleed te worden door stylisten en designers. Maar voordat het zover is zijn we jaren verder. Voor de nabije toekomst wil ik me vooral focussen op publicatie van mijn producties en meer vaste klanten voor wie ik regelmatig mooi werk kan maken. Ook zou ik als meer willen doen als personal shopper, maar ik ben er van overtuigd dat dit vanzelf gaat lopen wanneer ik meer gezichtsbekendheid krijg.”

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

“Dat is makkelijk, Amsterdam Fashion Week! Hier heb ik in Januari gewerkt voor Alexandra Frida vs. Eyewish en is tot nu toe het meest bijzondere wat ik heb mogen doen.”

 

Wat zou je graag nog doen als stylist?

“De Fashionweek in Milaan, Parijs en New York! Ik zou sowieso dolgraag meer werk willen doen in het buitenland. Daar vind je vaak de meest prachtige locaties en het geeft een extra boost omdat ik gek ben op reizen.”

 

Heeft u nog een advies voor wie als stylist wil starten?

“Ik denk dat ik vooral een advies heb voor iedereen die nog twijfelt om van zijn/haar passie je beroep te maken. Stop met twijfelen en ga het gewoon doen! Het zal misschien niet altijd even gemakkelijk gaan maar vergeet niet dat je iedere dag mag doen wat je leuk vind. Door te stoppen met wat moet en te gaan doen waarvan je gelukkig wordt, is er ook nooit een dag verspilt. De mogelijkheden zijn er, in overvloed! We leven in 2017, de tijd van de kansen voor de mensen die ze aangrijpen. Maar je moet het wel doen!”

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

“Ik ben een onwijze voorstander van online platforms! Het is onze toekomst om op deze manier ons talent te delen met iedereen die het wil zien. Ga vooral zo door en ik wens jullie een succesvol bestaan vol mooie fotoseries, interessante interviews en vooral een mooi podium voor de creatievellingen.”

 

 

Website: www.prettypetite.nl

Facebook: www.facebook.com/prettypetitenl/

Instagram: www.instagram.com/prettypetitenl/

Production by Wildthings-Collectables, picture by Liselotte Fleur, make-up and hair Emma Blok, models Karlijn & Zoë (VDM models), clothing: Jutka&Riska, T.I.T.S store, Wauw&Lulu and Loavies.com

Production by Wildthings-Collectables, picture by Liselotte Fleur, make-up and hair Emma Blok, model Karlijn (VDM models), clothing Loavies.com

Production by Wildthings-Collectables, picture by Liselotte Fleur, make-up and hair Emma Blok, model Zoë (VDM models), clothing Loavies.com

Picture by Charlona Teerlink, make-up and hair Sha Vlijter, model Anjely Vlijter, clothing Mirte Engelhard

Picture by Charlona Teerlink, make-up and hair Sha Vlijter, model Anjely Vlijter, clothing Mirte Engelhard

Picture by Charlona Teerlink, make-up Rebecca Daniëla, models Stan & Anouk (anouk via Models Rock Agency)

Picture by Phil Tubbax, make-up Ragna Claessens, hair Sha Vlijter, model Renske Klok, clothing Mirte Engelhard

Picture by Phil Tubbax, make-up Ragna Claessens, hair Sha Vlijter, model Jackie Abigail, clothing Loavies.com

Picture by Phil Tubbax, make-up Ragna Claessens, hair Sha Vlijter, model Doete de Vries, clothing Mirte Engelhard

Picture by Charlona Teerlink, make-up Rebecca Daniëla, models Stan & Anouk (anouk via Models Rock Agency), clothing ByFerial & Loavies.com

Picture by Charlona Teerlink, make-up Rebecca Daniëla, models Stan & Anouk (anouk via Models Rock Agency), clothing ByFerial & Loavies.com

Picture by Charlona Teerlink, make-up and hair Sha Vlijter, model Anjely Vlijter, clothing Mirte Engelhard

bottom of page