top of page

Interviews  / Stories

Tessa Advocaat

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik heet Tessa Advocaat en ik ben nu net 16 jaar. Ik woon in Almere en zit nu in mijn examenjaar voor de mavo. Naast school werk ik als vakkenvuller bij de Albert Heijn, ben ik vrijwilliger op een kinderboerderij, rij ik veel paard en doe ik af en toe een fotoshoot. Ik heb altijd wel iets te doen en verveel mij nooit!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik heb mij altijd geschaamd voor mijn oren omdat ik die te groot vond maar op dit moment ben ik wel helemaal tevreden met mezelf buiten dat ik graag nog 10 centimeter langer zou willen zijn omdat ik nu maar 1,64 ben.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik keek vaak naar modeshows via internet en zocht veel foto's van modellen op. Mijn grote droom was om ook om een keer een fotoshoot te doen. Die heb ik toen voor mijn verjaardag gekregen en dat sprak mij heel erg aan. Ik ben lid geworden van een modellen groep op facebook en ben zo in contact gekomen met wat fotografen.

Wat denk je van het werk als model?

Ik ben natuurlijk nog niet zolang bezig maar ik vind het super leuk om in de visagie te zitten en als je daarna voor de camera gaat staan  allemaal aanwijzingen te krijgen. Het eindresultaat is het allerleukst !


Wat is uw schoonheid regime?

 Als eerst genoeg water drinken en voldoende slaap. Gezicht goed reinigen, af en toe scrubben en maskertjes doen wonderen.  Ook het haar niet vergeten te verzorgen, soms een masker erin en voorzichtig zijn met borstelen.


Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Het belangrijkste vind ik nu mijn diploma mavo halen en daarna door met mijn diploma havo zodat ik een goede hbo opleiding kan gaan volgen en een goede baan kan zoeken. Het is ook echt een droom voor mij om door te blijven gaan en te groeien in de modellenwereld.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 Ik heb nog niet echt iets bijzonders gedaan maar ik vind het model staan in het algemeen een super ervaring.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Geloven in jezelf en niet onzeker zijn!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het heel erg interessant, je leert veel over de andere modellen fotografen en visagistes. Leuk om te lezen over andere mensen.

 

https://www.facebook.com/portfoliotessaadvocaat/?fref=ts

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page