top of page

Interviews  / Stories

Make up & hairstylist: Ulrike Loos

Vertel eens wie is Ulrike is het dagelijks leven?

Ik ben Ulrike Loos, 20 jaar en ik woon in Bilzen, Limburg (BE). Momenteel zit ik in mijn tweede jaar Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit van Antwerpen, waar ik Engels en Chinees studeer. Naast het studeren, hou ik zo nu en dan wel eens van een feestje, maar ik kan net zo veel genieten van een goed boek, shoppen of een avondje op restaurant met wat vriendinnen.

 

Hoe ben je aan visagie begonnen?
Toen ik 14 jaar was, vond ik op youtube een make-up tutorial van Michelle Phan om de look van Lady Gaga uit de music video 'Pokerface' te recreëren. Vanaf dat moment was ik zo onder de indruk van make-up en wat je er allemaal mee kon doen. Ik zocht andere tutorials op en verdiepte me in verschillende merken en producten, ik wou alles weten! Ook speurde ik het internet af naar cursussen. Vanwege de prijs en mijn jonge leeftijd kon ik toen nog geen opleiding visagie volgen, maar dat weerhield me niet van mezelf vanalles te leren. Het internet is zo belangrijk voor me geworden en heeft me de basics geleerd, tot op de dag van vandaag leer ik nog steeds elke dag bij dankzij verschillende youtubers. Ondertussen heb ik al 3 verschillende opleidingen gevolgd aan de Wellness Academie Hasselt en Districos Heist-Op-Den-Berg. Mijn enorme passie voor make-up heeft me ook aangezet om een eigen youtube kanaal te beginnen (nl. UnicornMakeup), waar ik mijn kennis deel met mijn kijkers. Via deze weg heb ik al de kans gehad om met enkele merken samen te werken, waaronder EyesLipsFace Cosmetics en Shiro Cosmetics.

 

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeen?

In het begin deed ik veel natural make-up looks, omdat dit mede ook de vraag was van de fotografen; maar sinds kort ben ik meer bezig met fashion make-ups, en dit vind ik absoluut geweldig! Ideeën bespreek ik altijd met de fotograaf en/of het model, Pinterest en Weheartit helpt hierbij ook altijd een beetje. Mijn eigen interesses zorgen eveneens voor inspiratie. Zo was de look voor mijn examen aan de Wellness Academie geïnspireerd door Bellatrix Lestrange en the Slytherin House van Harry Potter.

Model: Eva Vanoppen

Agency: Network Model Agency - Fotograaf: Kim Nijs

Model: Eva Vanoppen

Agency: Network Model Agency - Fotograaf: Kim Nijs

Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?
Het is een harde en moeilijke wereld, maar er is zeker een toekomst. Ik geloof dat als je iets doet waardoor je echt gepassioneerd bent en jezelf voor de volle honderd procent geeft, er altijd een kans is op succes. Maar het vereist hard werk en veel geduld.

 

Hebben fotografen en modellen eigen ideeen en vind je dit dan een uitdaging?

Ik ben altijd bereid om met de ideeën van iemand anders te werken. Natuurlijk is dat een uitdaging, maar dat maakt het juist leuk. Ik zal wél altijd mijn eigen ding blijven doen door mijn eigen ‘swing’ aan een look te geven.

 

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Voor mij is een combinatie van beide ideaal. Ik kijk wat rond op Pinterest en WeHeartIt en maak moodboards om een idee te creëren, om een bepaald beeld in mijn hoofd te krijgen. Hierop baseer ik me, zodat ik kan starten. Hierna probeer ik meestal verschillende looks uit op mezelf, gebaseerd op het idee en kies dan uiteindelijk de look die ik het beste vind. Zo zit ik soms een hele avond in de badkamer.

Model: Alix Spooren
Fotograaf: Imperish Photographer - Styling: Styling by Lisa

Model: Janne Willems
Agency: The Agent - Fotograaf: Kim Nijs

Welke make-up gebruik je meestal voor een schoot?

Er is niet één bepaald merk waar ik alles van gebruik. Van sommige merken vind ik de lipsticks het beste, van andere dan weer de foundations; de lijst is eindeloos. In mijn kit zijn de Inglot HD foundations onmisbaar, alsook mijn collectie MAC lipsticks.
Ik vind het ook geweldig om nieuwe merken te ontdekken en uit te proberen; zo ben ik sinds kort verslaafd aan de highlighter van Shiro Cosmetics, een merk dat niet zoveel mensen kennen.

 

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Visagie is een vak waar je altijd moet blijven bijleren, dus ik wil zeker nog meer opleidingen volgen; mede om mijn klanten een ruimer assortiment aan te bieden.
Ik zou ook super graag voor de televisie willen werken; de make-up doen voor tv-shows en films lijkt me geweldig! Mijn echte droom is de vaste make-up artist worden van een bv of celebrity.

 

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?
‘Stop dreaming your dreams, start living them.’

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Ik vind het geweldig om door te bladeren, om werken te bekijken van andere MUAs en fotografen. Zo blijf ik ook up-to-date met nieuwe talenten voor eventuele samenwerkingen.

 

http://www.facebook.com/UlrikeLoosMUA

http://www.youtube.com/UnicornMakeup

 

Model: Caro Baens - Fotograaf: Dena Huys - Styling: Tutu Chic

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page