Interviews  / Stories

‘Kun je ons iets vertellen over jou?

Hi! Mijn naam is Wieteke Konings, 22 lentes jong en ik woon in Lieshout. Momenteel ben ik nog student en volg ik de opleiding Communicatie International Events, Music and Entertainment studies in Tilburg. Een studie die volledig gericht is op de entertainmentbranche, dit heeft me ook de kans gegeven om stage te lopen bij The voice of Holland. Daarnaast heb ik een half jaar in Istanbul de studie Tv, Radio & Cinema. In die tijd zat ik ook aangesloten bij een modellenbureau in Istanbul. Naast mijn drukke en toffe studie heb ik mijn eigen bedrijf in Fotografie en ben ik dus constant bezig met mijn grote passie; fotograferen.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Mijn ongeduldigheid! Ik kan af en toe flink ongeduldig zijn en héél erg impulsief. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan moet dat meteen gebeuren en ik ben erg recht voor z’n raap. Daarnaast is het ook wel een positief punt want het heeft me wel gebracht waar ik op dit moment ben. Qua uiterlijk zou ik niet zomaar iets aan mezelf willen veranderen, de “eigenaardigheden” maken me juist tot wie ik ben en daarvoor ben ik ook gescout als model. Althans dat denk ik! Haha

Hoe ben je begonnen als model?
Ik kreeg een bericht op Facebook van een modellenbureau of ik een aantal naturel foto’s wilde sturen en mijn maten want ze wilde graag dat ik voor ze zou gaan werken. Ik was natuurlijk overdonderd maar ik greep meteen de kans omdat ik vind dat je alle kansen moet grijpen die je worden aangeboden.
 

 

Wieteke Konings

Fotograaf Joyce Djo en muah YAF beauty

zelfportret

Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het érg tof, als ik voor de camera sta dan denk ik nergens meer aan en ga ik helemaal op in het moment. Een soort rust krijg ik dan over me heen. Het is natuurlijk hard werken, je moet in shape zijn en je wordt altijd gekeurd op je uiterlijk. Maar dit maakt je sterker en ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Hoe dan ook, ik wil en zal komen op het punt waar ik wil komen!

Wat is uw schoonheid regime?
Rust, regelmaat en reinheid!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik wil internationaal modellenwerk doen en natuurlijk voor de grote merken en shows werken. Daarnaast wil ik ook mijn fotografie wereldwijd herkenbaar maken en zoveel mogelijk ervaring opdoen daarin. Het zou super zijn als ik dit zou kunnen combineren. Naast het fotograferen wil ik ook graag ervaring opdoen als “cameravrouw”. Denk hierbij aan het maken van promotiefilms/documentaires/interviews/reportages. Ik zeg altijd maar “It always seems impossible until it’s done.”

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Als ik héél eerlijk moet zijn heb ik niet een specifieke favoriete ervaring want, hoe cliché het misschien ook klinkt, alle shoots en shows die ik heb gedaan vond ik allemaal zó tof. Ik ben dankbaar dat ik dat mag doen en dat ik daarvoor gevraagd wordt.
 

Fotografie/muah Kayleigh Bogaars

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Stap uit je comfort zone en maak wat naturel foto’s van jezelf en stuur ze op naar een modellenbureau! Geef niet op, want je zult héél vaak een “nee” te horen krijgen. Blijf sterk in je schoenen staan en geloof in jezelf.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Erg tof! Fotografen en modellen krijgen de kans om zichzelf voor te stellen aan de wereld en ik denk dat dat een duwtje in de goede richting is.

Http://www.wietekekonings.com

Http://www.facebook.com/wietekekonings
Http://www.facebook.com/wietekekoningsphotography

Fotograaf Eveline Heemskerk - Muah Djjanell Grassère                   Fotograaf Stephanie Verhart                             

               Fotograaf Manny Fontanilla                                                 Fotograaf Stephanie Verhart                            Photo: Michel zoeter - Mua: Sisi el                          

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn