top of page

Interviews  / Stories

Yvanca Meulemans

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Yvanca Meulemans op dit moment 17 jaar en woon in het Noord- Limburg (Nederland). Ik volg met veel plezier het 2e jaar aan de verzorgende IG opleiding.

In mijn vrije tijd heb ik een bijbaantje in de horeca en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool,maar kan ook genieten van een dag lekker niks doen en lekker lui op de bank liggen in mijn huispak of eens een dagje samen zijn met vriendinnen en gaan stappen of shoppen.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Als ik al iets zou willen veranderen zou het mijn onzekerheid zijn door mijn verleden kan ik soms nog wel eens twijfelen aan mezelf en door mijn onzekerheid dan vaak de eerste stap niet durf te zetten.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben eigenlijk niet bewust met het modellenwerk begonnen. Op de basis school ben ik jaren lang gepest geworden en was tevens de jongste van de klas dus durfde niet goed voor mezelf op te komen. Ik ben met een fotograaf te werk gegaan die een projectje had namelijk gepeste jongeren een zelfvertrouwen boost te geven door op een positieve manier naar zichzelf te gaan kijken. Bij de aller eerste fotoshoot weet ik nog heel goed ik was mega nerveus omdat ik niet zo goed wist wat ik moest gaan verwachten. Na afloop van de shoot ging ik wel met een tevreden gevoel naar huis en de fotograaf vroeg me om alle foto’s te bekijken en minimaal 10 slechte eruit te halen en erbij te beschrijven wat ik er zo slecht aan vond. ( ik had er zo een stuk of 25 was een makkie ). hierna vroeg de desbetreffende fotograaf mij  of ik openstond na 2/3 maanden voor nog een shoot te doen en ik vond het de eerste keer wel leuk dus dacht waarom niet maar na de afloop was het mijn opdracht om de 10 beste foto’s eruit te halen met beschrijving waarom. (wat een ellende was dit zeg poeh poeh ) Bij de aller eerste shoot had de fotograaf niet model voor mijn naam gezet en bij de 2e shoot wel waardoor ik aangesproken werd door een andere fotograaf die graag eens een shoot met me wilde doen, ik wist niet zo goed wat ik hiermee aan moest en na veel twijfelen, overleggen met m’n moeder en met de fotograaf waar ik bij ben begonnen toch mezelf bij elkaar geraapt en gezegd tegen mezelf ik kan dit! En naar de shoot gegaan met een andere fotograaf, helaas heb ik hier een slechte ervaring mee gehad en was mijn zelfvertrouwen wat ik opgebouwd had weer bijna helemaal weg. Uiteindelijk kwam ik met een andere fotograaf in contact en weer na veel overleggen met mijn moeder de moed bij elkaar geraapt en naar die shoot gegaan met knikkende knietjes wel maar ach sinds toen ben ik nooit meer gestopt omdat ik zo goed werd opgevangen en deze fotograaf al mijn onzekerheden wegnam door goede begeleiding en ik weer een zelfvertrouwen boost kreeg !!

Fotograaf : Frank Janssen Mua : Inge Spanbroek-Meester Styling & designer : Monique Désar

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Als eerste zou ik graag mijn diploma behalen aan de opleiding waar in nu sinds 2 jaar mee bezig ben en zou dan nog graag een vervolgopleiding doen in de verzorging en hoop daarop volgend meer kans te maken op een baan. Daarnaast hoop ik in de modellenbranche verder te groeien wat tot nog meer mooie en prettige  samen werkingen kan zorgen met fotografen, visagisten en stylisten.


Wat denk je van het werk als model?

ik vind het werken als model super leuk dat is de reden natuurlijk dat ik het nog steeds doe maar als model moet je tegen kritiek kunnen en niet alleen kritiek qua je poses maar ook uiterlijk. Als model zijnde verwachten mensen van jou dat je fit bent, op je voeding let, en soms zeggen ze er moeten wat centimetertjes af en zeker als je een beetje onzeker bent over jezelf kan dit best hard aankomen. Keep your head up no matter what vind ik een mooie toepasselijke zin hiervoor, je moet sterk in je schoenen kunnen staan en ik vind voor mij het belangrijkste dat ik gezond ben, plezier heb in het modellenwerk dat ik doe het is iedere keer weer een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans om groter te worden als model en je zelfvertrouwen op een nog hoger niveau te brengen door te werken met een top team en met een aantal mensen telkens weer een nieuw concept te bedenken en uit te voeren.

Door de fantastische samenwerkingen ontstaat soms ook een vriendschap je weet wat je aan elkaar hebt en wat je met elkaar kunt en hoe je elkaar kunt uitdagen dit vind ik nog altijd een van de mooiste dingen aan model zijn, dank voor alle fotograven, visagisten, stylisten en natuurlijk mijn maatje die altijd mee gaat naar elke shoot mijn beste vriendin, mijn moeder!

fotograaf: Gé Theelen MUAH: Kristy Mooren

fotograaf : Frank Janssen Mua & styling : Inge Spanbroek-Meester

zelfportret

Wat is uw schoonheid regime?

Je goed voelen en lekker in je vel zitten is het allerbelangrijkste verder let ik op mijn voeding (wat niet wil zeggen dat ik nooit snoep ) en ga 2 a 3 keer per week met veel plezier de sportschool in. Verder let ik op een goede huidverzorging en lichaamsverzorging.
 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Natuurlijk mijn aller eerste shoot, deze zal ik ook nooit meer vergeten want deze betekend zo mega veel voor mij, ik heb ooit een shoot gedaan met slangen die ik ook super vet vond en de shoot samen met mijn moeder van onze tattoos een super mooi moment dat ik nooit meer zal vergeten, een shoot met heel veel waarde voor ons waar ik mega trots op ben! Ik vind het moeilijk om te zeggen wat mijn favoriete ervaringen zijn omdat ik bij elke shoot wel een bepaald gevoel heb en in de shoot leg waardoor iedere foto voor mij een bepaalde waarde heeft. Verder heb ik gelopen bij ted x en glitz and glam wat een super ervaring was om eens mee te maken en waar je ook weer veel ziet en leert van andere modellen.
 

Fotograaf : Frank Janssen Mua : Inge Spanbroek-Meester Styling & designer : Monique Désar

fotograaf : Frank Janssen

Mua & styling : Inge Spanbroek-Meester

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

zorg voor een goede begeleiding en doe dat waar jij je goed bij voelt en kunt.

Blijf altijd in jezelf geloven ook al moeten er misschien wat centimetertjes vanaf, iedereen is mooi op zijn/haar manier, laat mensen maar lekker kletsen! Dat is ook het belangrijkste dat ik geleerd heb blijf jezelf en voel je goed in wat je doet .

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Allereerst wil kwijt dat ik het een eer vind om voor dit blad gevraagd te zijn . Tot nu toe heb ik het blad met veel plezier gelezen . Een blad waarin je veel variatie in foto’s voorbij ziet komen en andere ervaringen kunt lezen van modellen en fotografen

 

https://www.facebook.com/yvanca.meulemans.3

fotograaf : Frank Janssen Mua & styling : Inge Spanbroek-Meester

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Fotograaf:  Rob Mussert  Muah: Kimberley Voorthuyzenester

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page