top of page

Interviews  / Stories

Dewika van Stralen

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Dewika van Stralen en ik ben 20 jaar oud. Modellenwerk is mijn bijbaantje. Vooral fotoshoots doe ik met passie en plezier.

Naast het modellenwerk ben ik student HBO Rechten Duaal! Studeren doe ik fulltime. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag mensen wil helpen die zelf niet de kans hebben gekregen om te studeren en deze te begeleiden bij het begrijpen van de wet.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag willen leren om het optimale uit het leven te halen! Vooral leren en ontwikkelen vind ik daarbij belangrijk. Maar iets over mezelf veranderen qua uiterlijk zou ik niet doen.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Het begon als 15 jarige meisje met een droom om model te worden. Toen ik deze droom uitsprak werd ik veel uitgelachen en nog meer gepest op school dan daarvoor al gebeurde. Op mijn 16e heb ik modellenbureaus benaderd. Toen ik een uitnodiging kreeg voor een casting kreeg ik door dat ik de juiste maten en look had om fotomodel te worden. In het begin heb ik een aantal testshoots gedaan om mijn portfolio op te bouwen. Het verliep moeizaam tot ik een half jaar later met Eefje van Daal van EvD Agency in contact kwam. Zij besprak eerlijk en open met mij waar mijn potentie ligt. Sindsdien werk ik 5 jaar als professioneel model.

Fotograaf: Chester Bouwman

Makeupartist and hair: Danielle Tukker

Fotografe: Babeth Lijzenga

Makeupartist and hair: Hedi.Style

Fotograaf: Jeroen van der Spek

MUAH: Manous Nelemans - Styling: Cyn Ferdinandus

Wat denk je van het werk als model?

Het modellenwerk is erg breed en dat vind ik er heel leuk aan. Zo zijn er fashion modellen en commerciële modellen. Mannen, vrouwen, jong en oud zie ik modellenwerk doen. En het werk zelf kan ook erg divers zijn: Events, fotoshoots, catwalk, commercials, figuratie, shows. Wat ik wel jammer vind is dat er steeds meer commerciële opdrachten geboekt worden via social media. Hier word dan groots gezocht naar modellen die willen werken voor een laag tarief of zelfs op tpf basis. Dit doet de kwaliteit van het modellenwerk niet goed naar mijn mening. Gelukkig zijn er ook leuke opdrachten en connecties te vinden via Facebook.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Een schoonheidsgeheim heb ik niet. Let op je voeding en leefstijl. Gezond en fit zijn maakt je mooi vanbinnen en buiten!!!

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Waar ik vooral van heb genoten is de shoot voor het magazine Happinez, samenwerking met het tassenmerk LaLiek en om cover model te zijn van de Nederlandse Haarlijn winter/herfst 2015. Happinez vond ik een heel leuk blad om model voor te staan en het was ook mijn allereerste publicatie in een tijdschrift. LaLiek heeft een ontzettend leuk team waarmee we aan de slag gingen voor de spring/summer collectie. Toen mijn foto van LaLiek op de cover verscheen in Duitsland was ik verrast! Ook was het een geweldige ervaring om gastvrouw te mogen zijn voor Tommy Hilfiger en Calvin Klein in RAI Amsterdam omdat het een erg geslaagde avond was.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

1. Blijf altijd dichtbij jezelf.

2. Laat je vooral niet tegenhouden door afwijzingen en kritiek om je droom waar te maken. En gebruik dat juist om het tegendeel te bewijzen dat jij het wel kan!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik had er niet eerder van gehoord. Maar ik vind het heel goed dat het modellenland Magazine een online platform bied voor modellen, fotografen en visagisten. Zo kun je nieuwe mensen leren kennen, elkaars werk ontdekken en netwerken.

 

https://www.facebook.com/dewika.vanstralen

Fotografe, muah, stylist: Katja de Bruijn

Fotografe: Nynke van Beckhoven

Makeupartist and hair: Irene van der Hart

Fotograaf: Ivo de Kok - Muat: Lydia Thann

Hair: Bert de Zeeuw, Patrick Kalle en Mitch

Fotograaf: Michel Zoeter

Visagiste: Ouiam Zekhnini

Fotograaf: Michel Zoeter

Visagiste: Ouiam Zekhnini

Fotografe: Lobke Leijser

Muah Marlou (Marlou Lindelauf - van Wersch)

Fotografe: Nynke van Beckhoven

Makeupartist and hair: Irene van der Hart

Fotografe: Nynke van Beckhoven

Makeupartist and hair: Irene van der Hart

Fotografe: Nynke van Beckhoven

Makeupartist and hair: Irene van der Hart

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page