top of page

Interviews  / Stories

Marieke van der Cammen (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Het liefste ben ik in mijn vrije tijd bezig met mijn grote hobby voetballen. Een fijne teamsport, waarbij ik even mijn hoofd leeg kan maken. Het geeft rust en het is prettig om samen te werken met een team.

Momenteel studeer ik nog om een social worker te worden, met als einddoel dat ik mag werken met kinderen met complexe gedragsstoornissen.

Creatief bezig zijn is nog een hobby waar ik van kan genieten. Schilderen, tekenen, knutselen, het maakt mij niet uit wat het is.

Uiteraard houd ik er ook van om met mijn vriendinnen, vriend en familie wat leuks te doen, op stap te gaan, te shoppen of even een dagje erop uit!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik trek me snel dingen aan wanneer ik van anderen iets te horen krijg. Vaak pak ik dat negatief op, terwijl ik er van kan leren. Soms merk ik dat met fotoshoots ook, maar uiteindelijk leidt dit wel tot een mooi eindresultaat.

                                                                                                                   

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Ik ben rustig en afwachtend, maar wel met eigen mening. Ik wacht mijn tijd rustig af, waardoor ik met goede meningen, feedback en feiten kan komen. Mensen verwachten dit niet altijd van mij!


Hoe ben je begonnen als model?

Eigenlijk door twee dingen. Er was een organisatie die meiden een kans geven om model te zijn en die een show wilden lopen met bruidsjurken. Deze kans heb ik gepakt, waardoor ik eigenlijk meer modellenwerk wilde gaan doen.

Ik had lang, krullend blond haar. Een kapster vroeg aan mij of ik mijn haren kort wilde knippen voor de Haute Coiffure Française. Ik vond dit wel een moeilijke keuze, maar ik deed het gewoon. Een korte bob, met groene plukjes in mijn haar. Er werd daarna meteen een fotoshoot gehouden, waar erg mooie foto’s uit zijn gekomen. Uiteindelijk genomineerd en een show gelopen in Parijs!


Wat denk je van het werk als model?

Het is zwaar, kost veel tijd, maar als je uiteindelijk het eindresultaat ziet, ben je gelukkig en wil je alleen maar meer! Het is ook ruimte maken in je eigen leven, want je krijgt grote aanbiedingen en kansen om er écht werk van te maken. Dit is soms moeilijk te combineren met bijvoorbeeld mijn studie die ik nog volg.


Wat is uw schoonheid regime?

Zo min mogelijk make-up gebruiken, of helemaal niet gebruiken. Laat het gezicht met rust, wanneer het niet nodig is om make-up te gebruiken. Verder slaap ik veel, waardoor ik minder bultjes krijg van het vermoeid zijn of van de stress. Tenslotte houd ik er van als ik gezond eet, want dan voel ik me van binnen en buiten fijner om mezelf te laten zien aan de buitenwereld.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na mijn studie wil ik naar het buitenland voor modellenwerk. Ik laat het op me af komen en zie het verder wel gebeuren. Tevens wil ik weer mee gaan doen met de HCF.  Voor nu plan ik shoots in, wanneer het mezelf uitkomt!
 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
De show in Parijs was uniek om mee te maken. Ik zat bij de tien genomineerden en ik mocht een show lopen in het Musée du Louvre. Een zaal vol met mensen, die na de show in de coulisse met mij op de foto wilden, een echt rode loper moment.

 

Het moment dat ik als het ware ontdekt werd door Faun Management. Door hen heb ik steeds meer zin om fotoshoots in te plannen. Ook helpen zij mij waar het bij kan. Al gaat het om het leren om de juiste make-up zelf op te doen, juiste posities met je handen tijdens shoots en het helpen om je portfolio op te bouwen. Eigenlijk te veel om op te noemen.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Wanneer je echt model wil worden, stuur je foto’s op naar bureaus. Zo veel mogelijk, je krijgt altijd wel een antwoord terug. Blijf vooral jezelf en geef eerlijk aan jezelf toe wanneer je iets te ver vind gaan in een shoot. Je moet je overigens wel prettig voelen bij een shoot. Be yourself!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Het geeft mensen een juist duwtje in de rug, een spotlight moment. Het is even jouw kans om te laten zien wat je in huis hebt. Voor mij enorm uniek, omdat ik nog maar sinds november 2015 begonnen ben met modellenwerk. Dit voelt als een eer, een kans om mezelf te laten zien, maar uiteraard ook de lieve mensen die samen met mij mooie resultaten hebben neergezet.

 

https://www.facebook.com/mvandercammen

@Lars Sanen

@Anahi Clemens

@Anahi Clemens

@Lars Sanen

@Michel Zoeter

@Michel Zoeter

@Lars Sanen

@Lars Sanen

@Michel Zoeter

@Ayla van de Burgt

@Ayla van de Burgt

Anahi Clemens

@Michel Zoeter

bottom of page