top of page

Interviews  / Stories

Make up & Hairstylist :Tina Calzetta

Wie is Tina in het dagelijks leven?

Ik ben Tina Calzetta, een 28 jaar jonge make up & hairstylist uit het Mechelse. Mijn Italiaanse roots zorgen voor mijn sociale, uitbundige en temperamentvolle karakter. In mijn vrije tijd kan ik het meest genieten van een heerlijke stradwandeling, een lekker glaasje wijn,…kortom de kleine dingen in het leven. Samen met de man van mijn leven verwacht ik momenteel ons eerste kindje, begin februari gaat deze kleine spruit ons leven nog mooier maken dan het nu al is.

 

Was visagiste iets wat je altijd al wou worden?

Onbewust wel. Sommige meisjes zitten van kleins af in mama’s kleerkast te neuzen, mij vond je terug in de badkamer, uitgebreid haar nieuwe Chanel lipstick aan het proberen. Ook mijn poppen moesten er aan geloven, hun haar werd meteen bewerkt met de schaar en uiteraard kon een laagje make up met stiften aangebracht niet ontbreken.

 

Hoe begon je eraan?
Mijn ouders vonden het zeer belangrijk dat ik eerst voor een bredere opleiding koos zodat ik meer als één optie zou hebben op vlak van een carrière, zo ben ik bij communicatiemanagement terechtgekomen. Na mijn studies ben ik alsnog gestart met een opleiding als schoonheidsspecialiste omdat dit een sector was die mij enorm boeide, hier krijg je ook enkele uurtjes visagie en al snel werd het mij duidelijk dat dit mijn echte passie was. Ik probeer tot op vandaag mijn kennis nog steeds te verruimen, zo start ik in september met de basis grime, dit heb ik tot hiertoe alleen op mezelf geleerd en ik kan niet wachten om tips van de professionals te krijgen.

zelfportret

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en van waar komen de ideeën?

Ja toch wel en hopelijk volgen er nog veel meer! Ik geniet met volle teugen van elke opdracht die ik krijg. Hoe gekker en specialer de make up, hoe meer ik in mijn nopjes ben. Al hou ik er ook enorm van om een bruidje te laten stralen op haar speciale dag.

De ideeën komen afwisselend van de modellen, de fotografen of gewoon van mezelf. Ook het internet en fashion zijn een bron aan inspiratie. Soms komt een idee op een moment dat je het totaal niet verwacht, zo zat ik eens samen iets te drinken met vriendinnen en voor we het wisten was mijn beste vriendin opgemaakt en stonden we midden in de nacht buiten te shooten, resultaten van deze freestyle waren verrassend goed.


 

Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?

Absoluut. We leven in een maatschappij waar uiterlijk bijna een number one priority is geworden. Heel veel draait om fashion en het inspireren van elkaar. Iedereen wil er goed uitzien en als visagiste kan je daar een handje bij helpen, je highlight de sterke punten van iedere persoon en zorgt ervoor dat zij zich lekker in hun vel voelen. Zolang fashion en theater blijven bestaan is er voor ons ook een plekje op deze wereld.

 

 

Hebben modellen en fotografen eigen ideeën en vind je dit dan een uitdaging? Werk je met moodboards of doe je liever je eigen ding?

Zeker! Vaak wordt er van de fotografen of de modellen uit gewerkt met thema’s, een gevoel dat ze willen creëren… Ik vind het super fijn als ik dan gewoon mijn ding mag doen, ik laat me inspireren door de moodboards en laat mijn creativiteit de vrije loop. Zo heb ik al ballonnen in het haar van modellen verwerkt om die ronde vorm te bekomen die ik nodig had. Het is steeds opnieuw een uitdaging. Dit is ook het leuke aan de job, je verveelt je geen moment want je doet telkens iets anders. Elke persoon die je opmaakt is anders, waardoor de make up ook steeds verschillend is. Ik vind het enorm belangrijk om origineel en trouw aan jezelf te blijven. Laat je inspireren door foto’s en geef er dan je eigen draai aan, “Originate never duplicate”, zoals de grote Val Garland het zo mooi zegt.

Zijn er dingen die je echt nog wil realiseren?

Ik denk dat ik steeds ga willen blijven groeien en nooit echt 100% tevreden ga zijn van waar ik sta. Op dit moment wil ik me gaan verdiepen in de wereld van film en theater. Maskers maken, special effects, zelf pruiken leren maken,….. Never stop learning!!

 

Welke make up gebruik je meestal voor een shoot?

Mijn visagie koffer is als een schatkist voor mij met allemaal parels en diamanten. Ik ben iemand die bij verschillende merken shopt. In de loop der jaren heb ik mijn favo’s overal weten uit te pikken. Foundations heb ik een combinatie van MAC en MUD. Oogschaduw ben ik verzot op de losse poeders van MAC en de Urban Decay’s naked palettes. Ik heb ze allemaal en rij hier ook speciaal voor naar Sephora in Lille, helaas vind je ze (nog) niet in België.
Wenkbrauwen en contouring zweer ik dan weer bij Anastasia Beverlyhills…

Maar ook merken als kryolan, make up forever, dior, chanel, kiko cosmetics… vind je terug in mijn koffer. Ik kan ook gewoon make up blijven kopen!! Bij mijn vriend barst het zweet uit als we een winkel als bvb. Sephora naderen, he knows what’s coming…

Vind je dat mensen zich tegenwoordig zelf mooi opmaken?
 

Zeker en vast. Je ziet dat de mensen hier zelf ook veel meer mee bezig zijn als vroeger. De media speelt hier een zeer grote rol. We vinden het belangrijk er goed uit te zien en laten ons hierbij graag inspireren door de celebs. Toch denk ik dat het belangrijk is om steeds advies te vragen aan professionals en ons niet alleen te laten leiden door wat we vinden op sociale media zoals facebook, instagram en pinterest. Dit kan soms onaangename gevolgen hebben als we niet weten waar we mee bezig zijn, denk maar aan de ‘Kylie Jenner Lip Challenge’ Waarbij je door het vastzuigen van de lippen in een glazen of plastiek flesje je lippen x aantal keer voller deed worden… Leverde wel zeer grappige youtube video’s op, but don’t try this at home!

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

Ik ben heel blij om de laatste tijd een evolutie te mogen waarnemen waar grote merken steeds meer gaan voor diversiteit en niet meer alleen de size 0 aanprijzen. Ik denk niet dat er zoiets bestaat als de ideale maat, je moet je vooral goed voelen in je vel dan straal je dat ook uit. Blijf dus vooral jezelf en onthoud “Everybody is a good body”!!

 

Xoxo Tina     

 

https://www.facebook.com/Latiina.x

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page