top of page

Interviews  / Stories

Vertel eens wat over jezelf.
Mijn naam is Davy Gagnon, op de wereld gesmeten op 21 maart 1980, om 00u02. Dus da maakt mij 36 jaar jong. Ik woon samen met mijn vriendin Debby in het rustige Ruiselede in West-Vlaanderen. 90% van mijn vrije tijd gaat naar fotografie; shoots, bewerken, bijleren, etc… Als je dan nog eens samenwoont met een model kun je al raden dat fotografie en al hetgeen daaromtrent dagelijkse kost is bij ons. Perfect match!


Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Ik heb mijn eerste shoot met een model gedaan in oktober 2012. In een klein kamertje van 4 op 4. Echter was ik reeds 2 jaar bezig met ‘partyfotografie’ in enkele kleinere clubs in Gent en omstreken. Daar is het feitelijk allemaal begonnen… En van het één kwam het ander. Ik moet wel zeggen dat fotografie, alsook de grafische wereld mij in de genen zit. Mijn vader heeft grafische beeldvorming gestudeerd aan de Kunstacademie in Gent en mijn -intussen overleden- opa was een bekende portret- en huwelijksfotograaf in Gent. Ik kreeg mijn eerste fotocamera van hem op mijn eerste communiefeest, maar toen was de interesse er nog niet… Da’s nu lichtjes anders.


Wat is je juiste doel?
De foto moet je een naam kunnen geven, een identiteit. Misschien ben ik old-fashioned maar een mooie foto hoort aan de muur. En als ik bij een shoot één foto heb waarvan ik denk, die hoort in een mooi kader, is mijn doel bereikt. Fotografie is kunst, tekenen met licht, het gehele plaatje moet kloppen.


Wat betekent fotografie voor jou?
Alles! Het is een ware passie waar ik élke dag op één of andere manier mee bezig ben. Als ze mij dit afpakken mogen ze mij een ‘spietje’ geven gelijk ze zeggen.


Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit mijn 2 grote voorbeelden. Onze Belgische topfotograaf Frank De Mulder en de Australiër Peter Coulson.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
Ja! Ik weet steeds waar ik naartoe wil werken. Als ik iets wil uitwerken bekijk ik steeds het complete plaatje, het model, de setting, locatie, de styling moet kloppen, lichtinval, etc…


Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?
Ik bewerk uiteraard mijn foto’s. De omzetting naar zwart/wit is niet zo vanzelfsprekend zoals iedereen denkt. Mensen die denken dat zwart/wit fotografie gemakzucht is, zitten mis. Bewerkingen die ik doe hebben betrekking tot licht, vlekjes, dingen die de aandacht van het onderwerp doen
verslappen, etc… Een fotograaf is geen photoshopper, het is zijn werk om het model het best tot zijn recht te laten komen. En met een professioneel model gaat dit natuurlijk gemakkelijker.


Naar waar gaat je voorkeur, locatie of studio?
Ik doe beide graag, maar mijn voorkeur gaat uit naar locatie. Daar heb je een volledige setting, met eventueel props enzovoort, … Op locatie heb je natuurlijk niet altijd controle over het licht enzo, maar daar kan altijd wel een mouw aan gepast worden.


Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?
Wanneer ik een shoot doe op locatie is dit meestal in een kasteel. De stijl die ik probeer te hanteren op een locatieshoot straalt enige klasse uit en dergelijke setting heeft dit in huis. Het is niet altijd eenvoudig om hetgeen te bekomen wat je voor ogen hebt maar we proberen toch altijd ons uiterste best te doen.


Waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?
In het buitenland, absoluut! Ik heb het complete plaatje klaar in mijn hoofd maar daar ga ik binnenkort meer over vertellen. Misschien een exclusiefje voor Modellenland? (wink)


Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Ik heb vele toekomstplannen… Een mens moet dromen niewaar? Een heuse fotostudio staat helemaal bovenaan mijn verlanglijstje. Een heuse fotoshoot in het buitenland staat op een tweede plaats. Maar lang gaan ze niet op zich laten wachten. Binnenkort meer daarover, beloofd.


Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?
Het model moet passen in het totale plaatje. Ze moeten het ook met plezier doen. Ik heb niks liever dan een model dat staat te springen op de muziek in de studio. Minstens even enthousiast als ik en open minded. Ze moeten durven uit hun comfort zone komen. Als de sfeer goed zit zie je dit onmiddellijk aan het resultaat.


Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Leuk magazine. Tof om verhalen van modellen en andere fotografen te lezen. Is ook een leuk platform om je werk te presenteren. Modellenland heeft toekomst.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Doe het voor de juiste redenen! En have fun!

 

https://www.facebook.com/DavyGBE

Photographer: Davy Gagnon (Belgium)

Halina Gussé

Halina Gussé

Sherelle de Jong

Sherelle de Jong

Lisa Moerman

Lisa Moerman

Lore Veyt

Lore Veyt

Efka Goovaerts

Efka Goovaerts

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Celine Cloet

Celine Cloet

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Debby De Herdt

Celine Cloet

Celine Cloet

Ellen Vandevenne

Ellen Vandevenne

bottom of page